Es completa amb normalitat l'inici del nou curs escolar a Granollers

Un total de 9.234 alumnes han iniciat l'activitat educativa 2010-2011 a la ciutat, sumant-hi, avui, la incorporació de nens i nenes a les escoles bressol municipals

08 de Setembre 2010
+

Des d'aquest matí, 224 infants més s'han incorporat al nou curs escolar a Granollers. Es tracta de l'alumnat de les escoles bressol municipals, que han obert avui les seves portes, després de les vacances d'estiu. Amb aquesta incorporació, doncs, s'ha completat l'inici de l'activitat educativa 2010-2011 a Granollers, que ahir ja van començar 9.010 alumnes (721 de P3, 712 alumnes de P4, 735 de P5, 4.085 d'educació primària i 2.757 de secundària).

A l'actualitat, Granollers compta amb tres escoles bressol municipals en servei: Congost (que continua acollint, temporalment, els alumnes de l'escola bressol Cangur, per permetre la remodelació d'aquest centre), Tortuga i El Teler (amb un espai educatiu diferenciat per a les famílies d'infants de 15 a 36 mesos d'edat, anomenat Espai Familiar).

 

Fins ara, la normalitat marca l'inici de curs a la ciutat.

A partir del proper dimecres, dia 15, començaran les classes de formació professional, segons dades provisionals d'avui mateix, amb un total de 1.528 alumnes (853 de grau mig i 675 de grau superior) a Granollers. La formació professional és, precisament, una de les principals apostes municipals d'aquest any. En concret, dins el programa Qualifica't, pensat perquè les persones i les empreses trobin l'orientació, el reconeixement i la formació que millor s'adapti a les seves necessitats. Així, aquest curs, s'incideix en formació per a col·lectius singulars i impartida per empreses o entitats, així com en l'experiència laboral.

Tot plegat, ha de millorar, des d'aquest curs, la formació professional a Granollers, fruit de convenis entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Hospital i l'Ajuntament de Granollers.

 

Reformes acabades

En l'inici d'aquest nou curs també destaca l'estrena de diverses reformes de centres escolars realitzades durant les vacances d'estiu. En aquesta ocasió, s'han millorat les condicions de cinc escoles de Granollers, gairebé en tots els casos amb finançament de Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL): Granullarius (obres de la tercera fase de remodelació de l’escola: redistribució d'espais a la primera planta), Salvador Espriu (petites intervencions de reparació i millores d'espais i de la funcionalitat de l'edifici), Pau Vila (adequació de lavabos per a nenes a la primera planta), Salvador Llobet (construcció d'una escala exterior d’emergència) i Fàtima (pintura interior dels dos edificis de l'escola).

El pressupost total de les obres realitzades a les quatre primeres escoles -finançades amb FEOSL- ha estat de prop de 148.000 euros. Les millores a l'escola Fàtima, a càrrec de l'Ajuntament de Granollers, han costat prop de 36.000 euros.