Xerrada sobre l'abús en el consum de telecomunicacions

L'activitat pretén donar a conèixer quins són els drets dels usuaris perquè puguin reclamar possibles abusos

05 de Novembre 2014
+

L'associació d'usuaris de bancs, caixes i assegurances AICEC-ADICAE, conjuntament amb l'Ajuntament de Granollers, organitza la xerrada-col·loqui "L'abús en el consum de telecomunicacions. Coneix els teus drets i reclama!", el proper dimarts, 11 de novembre, a les 19 h, a la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert. 

La xerrada, que anirà a càrrec del tècnic de la secció d'arbitratge de l'Agència Catalana del Consum Oriol Sànchez, explicarà com afecta el consum abusiu de les telecomunicacions en el pressupost familiar, tenint en compte que els abusos de les grans companyies  són una mala pràctica que es repeteix de manera massiva i constant. 

En aquests darrers anys els organismes de consum, que han vist com augmentaven les queixes i reclamacions entorn de les telecomunicacions, tenen cada vegada més dificultats perquè les empreses del sector donin resposta a les demandes dels usuaris. I és que, malgrat els esforços legislatius per incrementar la protecció dels usuaris, les empreses de telefonia i comunicacions electròniques són les que acumulen un major nombre d'incidències. Exemple d'això el trobem a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de Granollers que els anys 2012 i 2013 situa en primera posició en queixes rebudes els casos relacionats amb telecomunicacions, unes demandes que van en augment: el 2012 van representar el 25% del total i el 2013, el 35%, cosa que suposa un increment de l'11%. 

La xerrada-col·loqui és gratuïta i pretén que la ciutadania conegui els seus drets en matèria de telecomunicacions i pugui reclamar, en cas necessari, davant d'un possible abús.