Xerrada sobre l’ús de pantalles entre els més petits

Aquest dimecres 22 de novembre al Centre Cívic Jaume Oller

08 de Novembre 2023
+

L’Ajuntament de Granollers i l’espai El Petit Oller oferiran una xerrada sobre l’ús de dispositius tecnològics per a famílies amb infants de fins a 5 anys. La finalitat d’aquesta xerrada és donar informació bàsica sobre l’ús de pantalles i les TRIC (Tecnologies de la relació, la informació i la comunicació), oferir pautes a les famílies per definir com i quan seran els primers contactes de les criatures amb les pantalles i conscienciar els adults perquè siguin agents protectors de possibles usos problemàtics de pantalles per part dels fills i filles.

La xerrada #Refresh? Eines per acompanyar en els primeres contactes amb les pantalles des de casa, anirà a càrrec de Salut pública i tindrà lloc al Centre Cívic Jaume Oller de Granollers el dimecres 22 de novembre de les 16.30 a les 18 h.

Prevenir usos problemàtics de les pantalles és crucial en els 3 primers anys de vida d’una persona, perquè és quan es forma el cervell i, el que passa en aquest període, determina l’evolució i la salut mental de quan són més grans. Aquest és un tema preocupant a la societat sobretot des que el consum de pantalles en infants es va disparar durant el confinament per la pandèmia de Covid.

Les xerrades sobre ús de pantalles formen part de les activitats educatives que ofereix l’Ajuntament de Granollers a equipaments i centres docents i es plantegen com unes sessions dinàmiques en què es comparteixen inquietuds i s’ofereixen recursos de suport individual, si és necessari.

A la xerrada d’El Petit Oller s’hi poden inscriure adults amb els seus infants i hi haurà un espai perquè la canalla pugui jugar. Com que les places són limitades, cada adult pot portar un o dos infants. Les inscripcions es poden fer del 13 al 17 de novembre, a les xarxes socials de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers o en aquest formulari.