UNICEF renova el reconeixement de Granollers com a Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022

Aquest reconeixement posa en valor la tasca de l’Ajuntament de Granollers en la implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i l'adolescència a la ciutat

20 de Novembre 2018
+
Ciutats Amigues de la Infància

Aquest mes de novembre la Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF renovarà el Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància a l'Ajuntament de Granollers per al període 2018-2022. Aquesta és la vuitena edició d'aquest reconeixements i 114 governs locals s'estrenen com a Ciutats Amigues de la Infància, mentre que 80, com Granollers, han estat renovats. 

Aquesta distinció posa en valor la tasca de l'Ajuntament, en coordinació amb les entitats locals i amb els nens i nenes, per liderar el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència en el municipi. I és que els ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són un element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per la infància.

El compromís dels governs reconeguts s'evidencia en el fet que cada un d'ells ha dissenyat un Pla Local d'Infància per tal de contribuir a les cinc objectius marc de la iniciativa:

  • Cada nen i nena és valorat, respectat i tractat justament dins de les seves comunitats
  • Les veus, necessitats i prioritats de cada nen i nena s'escolten i es consideren en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afecten
  • Tots els nens i nenes tenen accés a serveis essencials de qualitat
  • Tots els nens i nenes viuen en entorns segurs i nets
  • Tots els nens i nenes tenen l'oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l'oci

Granollers, Ciutat Amiga de la Infància des de 2014

L'any 2014 la ciutat de Granollers va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància, pel seu reconeixement de la tasca realitzada en la promoció dels drets dels nens i nenes en l’àmbit local. Aquest reconeixement és també una gran responsabilitat, i implica el compromís de Granollers per seguir desenvolupant polítiques avançades d'infància.

Una Ciutat Amiga dels Infants és una ciutat construïda a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.

El programa Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa d'UNICEF que té per objectiu vincular la Convenció dels Drets dels Infants amb les polítiques locals d'infància i adolescència. A la pràctica, el programa promou el treball en quatre eixos:

  • Donar suport a la creació de Plans d'Infància Municipals
  • Promoure sistemes de participació en la vida pública municipal on els infants siguin protagonistes
  • Impulsar les polítiques municipals que afavoreixin el desenvolupament dels drets de nenes i nens
  • Promoure el treball en xarxa entre governs locals, per tal de compartir informació, solucions, projectes...