Una seixantena d'alumnes han participat als cursos de formació i inserció laboral

Els programes pretenen fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys

29 de Juny 2021
+
Una seixantena d'alumnes han participat als cursos de formació i inserció laboral

Aquest dimarts al matí s’ha fet a la Sala Tarafa l’acte de cloenda de la quinzena promoció d'alumnes dels Programes de Formació i Inserció, Pla Transició al Treball (PFI-PTT). Els cursos, desenvolupats per l'Ajuntament de Granollers i el Departament d’Educació des del curs 2006-2007, cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat, adreçat a joves d'entre 16 i 21, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO. L’acte també ha estat la cloenda de la vuitena edició del curs «+ oportunitats» que s’ha fet al Centre Vallès.

El regidor d’Educació, Francesc Arolas ha destacat que «actes com aquest demostren que l’educació del nostre país necessita flexibilitat, personalització, perquè tothom té processos d’aprenentatge diferents». L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en referència als cursos de formació i inserció laboral, ha afegit que «tots som diferents, tots hem de trobar el nostre camí, la nostra manera d’aprendre i a vegades, s’obren portes que ens porten a camins que no coneixíem».

41 alumnes han participat en els programes PFI-PTT

Els cursos adreçats a joves sense ESO, dins els programes PFI-PTT, preparen els alumnes pels perfils professionals d'auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques; auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració; i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. En total 14 alumnes han acabat el curs d'auxiliar de fabricació mecànica que s’ha fet al Centre Vallès i a l'Escola Municipal del Treball (EMT) i han fet una estada formativa a l'empresa Dicomol, SL; 14 alumnes més han acabat el d'auxiliar d'hoteleria que es fa al Centre Vallès i al Restaurant Denominació d’Origen; i 13 alumnes han finalitzat el d'auxiliar en vendes, que s'ha desenvolupat al Centre Vallès i una part de la formació s’ha fet a la seu de l’empresa Saltoki.

Continuïtat formativa pel proper curs i inserció laboral

Dels 41 alumnes que han participat aquest curs 2020-2021 als programes PFI-PTT, 21 alumnes s’han matriculat per fer el curs vinent un cicle formatiu de grau mitjà, 2 per cursar l’ESO a l’Escola d’Adults, 5 a altres formacions i la resta de joves es troben en procés de recerca de feina. També hi ha 17 alumnes que han acabat el curs amb inserció laboral.

Formació per a joves que no poden accedir als PTT

D'altra banda, també s'ha ofert l’oportunitat a una quinzena de joves, que no van poder entrar als PTT, de participar en la vuitena edició del curs «+ oportunitats» que es fa al Centre Vallès. CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació la Caixa, ha donat suport al projecte. L’alumnat participant ha rebut formació teòrica i pràctica en diferents oficis com muntatge i sonorització d’espectacles, reparació de bicicletes o estampació de samarretes, entre d’altres. Aquest curs es fa amb l'empresa d'inserció DIMAS. La majoria d’alumnes continuarà la formació a través dels PFI-PTT, l’Escola d’Adults o el Centre de Noves Oportunitats i d’altres han convalidat estudis i han pogut fer preinscripció a CFGM.