Una seixantena d'alumnes han participat als cursos de formació i inserció laboral que ofereix l’Ajuntament

Els programes pretenen fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys

27 de Juny 2019
+
Una seixantena d'alumnes han participat als cursos de formació i inserció laboral que ofereix l’Ajuntament

Aquest dijous a la Sala Francesc Tarafa s'ha fet la cloenda del curs 2018-2019 dels Programes de Formació i Inserció, Pla Transició al Treball (PFI-PTT). És la tretzena promoció d’aquests cursos desenvolupats per l'Ajuntament de Granollers que cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat i s’adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO.

Aquest curs, 46 alumnes han participat en els programes PFI-PTT. A més, s’ha ofert a una quinzena de joves que no van poder accedir a aquesta formació, un curs de so i escenografia. Aquest curs es fa al Centre Vallès amb la col·laboració de l’empresa d’inserció DIMAS i aquesta ha estat la sisena edició. Ofereix formació teòrica i pràctica per a poder donar cobertura a actes culturals de petit format en el seu muntatge i sonorització.  La majoria d’alumnes que hi han participat continuaran el proper curs formant-se a través dels PFI-PTT i l’Escola d’Adults i d’altres han aprovat el Graduat en ESO i s’han matriculat a CFGM.

Els alumnes han rebut el diploma que acredita que han superat aquests cursos, una formació que, tal com ha explicat el regidor d'Educació Francesc Arolas, "posa en el centre del sistema educatiu els i les alumnes oferint als nois i noies que a l'institut no han acabat de trobar el seu espai un nou itinerari per seguir els seus estudis". En aquest sentit l'alcalde Josep Mayoral ha destacat que aquests cursos "obren noves oportunitats de la mà de persones compromeses" i que responen a la voluntat de tenir "un sistema educatiu més obert ja que tots i totes tenim capacitats". 

46 alumnes han participat en els programes PFI-PTT

Els cursos adreçats a joves sense ESO, dins els programes PFI-PTT, preparen els alumnes per tres perfils professionals. 13 alumnes han acabat el curs d'auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques que s’ha fet al Centre Vallès i a l'Escola Municipal del Treball (EMT). 13 alumnes més han superat el curs d'auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració i bar que es fa al Centre Vallès i al Restaurant Denominació d’Origen. I 13 alumnes més han finalitzat el d'auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic que s'ha desenvolupat al Centre Vallès i que ha inclòs també una part de formació a la seu de l’empresa B2B Pickying Channel Distribution SL.

Durant el curs els alumnes dels tres perfils han pogut col·laborar en diferents projectes de la ciutat posant en pràctica molts dels coneixements adquirits. Així, han col·laborat en el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans”, han visitat  l’Exposició  “Refugiats, l’odissea cap a Europa” i han col·laborat amb la Fundació Mona. També han fet un aparador de Nadal al Centre Vallès i han creat un supermercat en el mateix centre. Els alumnes han participat també en diverses activitats de la Fira Guia’t, han col·laborat en unes jornades sobre tabaquisme i han organitzat una activitat  d’entrevistes ràpides amb empreses. A més, l’alumnat ha participat al llarg del curs en diversos tallers i xerrades sobre temes diversos i han fet visites a empreses i a equipaments municipals.

Dels 46 alumnes participants enguany als programes PFI-PTT, 15 alumnes s’han matriculat per al proper curs en un cicle formatiu de grau mitjà, 7 faran l’ESO a l’Escola d’Adults,  un cursarà el CAM i la resta de joves es troben en  procés de recerca de feina.  10 alumnes ja han acabat el curs amb inserció laboral.

Un total de 33 empreses han col·laborat aquest curs en les formacions dels tres perfils professionals.

- Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic: Illa Sports, Gabarrella Fotògraf, Bon Àrea, Calzedonia, Mulaya, Fundació Hospital Asil de Granollers, Capabro, Abacus, Toys Patrimonial, Barbany, Benito Sports.

- Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques: Barikit, Cons. E Inst. Equipos y Procesos Metalurgicos, Rectificados Bellavista, Indústries Raventós, Tallers Franqueses XXI, Torres Pamer, Fàbregas Packaging, Fruits Sagarra Distribució, Equipdraulic, Unió Integral Alimentaria, Pfisterer Upresa i Subministraments Industrials Rifà.

- Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar: restaurants Les Arcades, Can Parera, Sanfrancisco, La Gamba, Sant Joan, Vinòmic, Vinum Vitis, Denominació d’Origen, Parapapiu i Os Galegos.