Un miler d’alumnes presentaran un projecte de robòtica sobre la mobilitat de l’entorn

El projecte VallesBot es porta a terme per primera vegada a 17 centres educatius: 12 de Granollers, 3 de Canovelles i 2 de la Roca del Vallès

29 de Gener 2018
+
Presentació de VallesBot. D'esquerra a dreta: Carles Ceacero, representant del professorat; Roser Ortega, directora de CRP i coord. dels Serveis Educatius del Vallès Oriental 1; Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials al Maresme- Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament; Josep Mayoral, alcalde de la ciutat; Emiliano Cordero, alcalde de Canovelles; Albert Gil, alcalde de la Roca del Vallès i Francesc Arolas, regidor d’Educació de Granollers.

Fruit la inquietud i del treball en xarxa entre professors, centres educatius, Ajuntaments i Centre de Recursos Pedagògics, neix el projecte VallesBot. Aquesta iniciativa es materialitza en la creació d’una activitat intermunicipal envers la implementació dels coneixements de la robòtica i el pensament computacional tot donant solucions a reptes quotidians del nostre entorn més proper. A diferència d’altres projectes de vocació i cultura tecnològica, el VallesBot no és competitiu i es fa en horari lectiu, fet pel qual tot l’alumnat pren part de la proposta i aprèn de la construcció i programació de robots.

Disset centres educatius de primària i secundària de Granollers, La Roca i Canovelles prepararan un projecte sobre “la mobilitat al nostre entorn” a les aules de robòtica educativa durant aquest curs escolar. 

L’objectiu és que tot el grup classe ha de participar en la proposta i el proper 24 d’abril ha de presentar-la en públic a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, coincidint amb el Mercat de Tecnologia de Granollers, que se celebra durant aquella setmana. Durant aquesta presentació pública un jurat avaluarà les propostes i podran aprendre de les valoracions que es facin de cada projecte.

A Granollers, 12 centres educatius, analitzaran la mobilitat de la ciutat i en faran propostes tecnològiques en el marc del projecte VallesBot que neix aquest curs escolar amb l’objectiu d’afavorir el treball i l’aprenentatge en xarxa entre els centres educatius i els diferents agents de l’entorn per aconseguir continuïtat i coherència educativa.