Un miler d’alumnes han participat a la segona edició de la VallèsBot

Els alumnes han presentat 37 solucions robòtiques i tecnològiques per millorar els parcs

29 de Maig 2019
+
Un miler d’alumnes han participat a la segona edició de la VallèsBot

Aquest dimecres 29 de maig al matí s’ha fet al parc del Congost la 2a edició de la VallèsBot, el projecte tecnològic i de robòtica en què participen 22 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès. 14 dels centres participants són de Granollers. 

Un 1.000 alumnes, repartits en 37 projectes, han presentat durant tot el matí els robots o les propostes tecnològiques que han elaborat a les aules per donar resposta a la temàtica proposada enguany que és «millora el teu parc». Així, de 9 a 12 h els centres escolars i el jurat han pogut descobrir les creacions dels grups participants com gronxadors adaptats, tobogans més segurs, fonts d’alçada regulable, una corda de saltar que gira sola o una cistella que compta els cops que encistellem la pilota. A les 12 h s’ha fet l’acte d’entrega dels diplomes als participants. 

Aquest projecte ha dut, doncs, les escoles al carrer. L’alcalde en funcions de Granollers, Josep Mayoral, ha volgut destacar aquest fet i també l’aposta «perquè els nens i nenes, els nois i noies, repensin l’espai públic amb creativitat». I és que aquesta ha estat justament l’aposta d’aquesta segona edició de la VallèsBot. Carles Fernández, alcalde en funcions de la Roca del Vallès, ha remarcat que «cal incorporar nous valors perquè la tecnologia també treballi per la sostenibilitat i la defensa del medi ambient». L’alcalde en funcions de Canovelles, Emilio Cordero, ha destacat que projectes com aquest ajuden a «tenir alumnes més preparats i més crítics amb la pròpia ciutat» i José Antonio Aguilera, regidor en funcions d’Educació de Les Franqueses del Vallès, ha afegit que «la robòtica cada com està més implantada en la nostra societat i pels alumnes és una motivació important». 

El projecte VallèsBot

Aquest projecte va néixer el curs passat del treball en xarxa entre professors, centres educatius, els Ajuntaments de Granollers, Canovelles i la Roca del Vallès i el Centre de Recursos Pedagògics. En aquesta segona edició s’hi ha sumat també l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès. Es tracta d’una activitat intermunicipal per la implementació dels coneixements de la robòtica i el pensament computacional tot donant solucions a reptes quotidians del nostre entorn més proper. A diferència d’altres projectes de vocació i cultura tecnològica, la VallèsBot no és competitiva i es fa en horari lectiu, fet pel qual tot l’alumnat pren part de la proposta i aprèn de la construcció i programació de robots.

En la primera edició 800 alumnes de 32 grups de 17 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles i la Roca del Vallès van presentar a la VallèsBot les seves solucions tecnològiques per resoldre problemes de mobilitat fent servir la robòtica. 12 dels 17 centres participants van ser de Granollers.