Recordeu que està prohibit abocar sofre, i qualsevol altra substància, a la via pública

El sofre té efectes negatius sobre la salut de les persones i els animals, perjudica el medi ambient i no és útil per evitar les miccions de gossos i gats

22 de Gener 2019
+

Encara observem a la via pública la presència d’una pols groga a les cantonades de les entrades als habitatges, comerços o entrades d'aparcaments. Es tracta de sofre, un producte químic en forma de pols que es fa servir per la idea popular però equivocada que és útil per evitar les miccions de gossos i gats. No hi ha cap evidència científica que avali aquest ús del sofre però sí que està demostrat el seu efecte negatiu sobre la salut de les persones i els animals i que és perjudicial per al medi ambient. De fet, el sofre és una substància perillosa que pot afectar la salut quan és inhalat, ingerit i entra en contacte amb la pell. Els efectes de l'exposició al sofre poden incloure irritació d’ulls, pell i tracte respiratori, dermatitis, inflamació de la mucosa nasal, problemes respiratoris o bronquitis crònica. Així doncs, l’abocament de sofre suposa un perill per a la salut de les persones i animals que circulen per la via pública, que poden entrar en contacte amb aquest producte de forma accidental.

D’altra banda, l’abocament de qualsevol substància a la via pública es troba regulada pels articles 23 i 24 de «l'ordenança municipal dels espais d'ús públic i civisme» de Granollers, on es prohibeix l’abocament de qualsevol producte a les façanes, voreres, calçada, etc, on puguin quedar a l’abast de les persones o els animals de companyia i que puguin ser perjudicials per a aquests. L’incompliment de l’ordenança pot comportar una sanció de fins a 750 euros (articles 113 i 119) i, per tant, si es constata l’abocament de sofre es podrà iniciar expedient sancionador.

D'igual manera, recordem als propietaris de gossos que és una bona pràctica que portin una ampolla d'aigua per esbandir la zona a on la seva mascota hagi miccionat. Així evitem molèsties i males olors a la resta de ciutadans.