Projecció del documental "EnFemme" per commemorar el Dia per l'Alliberament LGTBI

Aquest dijous al Centre Cultural, inclosa a les Sessions Singulars del CineClub de l'Associació Cultural

06 de Juny 2018
+
El 28 de juny es commemora el Dia per l'Alliberament de lesbianes, gais, homes i dones transsexuals i bisexuals (LGTBI).
 
Per aquest motiu, el CIRD (Centre d'Informació i Recursos per a Dones) ha programat per demà dijous, 7 de juny, a les 8 del vespre, la projecció del documental EnFemme, escrit, dirigit i produït per la barcelonina Alba Barbé. 
 
Estrenada el febrer d'aquest any, la pel·lícula ha estat premiada enguany al Festival Internacional de Cinema de Guadalajara i a ZineGoak, el Festival Internacional de Cinema Gai-Lesbo-Trans de Bilbao. Dura 103 minuts i ha tingut la col·laboració del Club EnFemme, un grup de suport per a persones transgènere: cross-dressers, transvestits i transsexuals. 
 
La projecció anirà seguida d'un cinefòrum que conduirà la mateixa directora. L'activitat s'emmarca a les Sessions Singulars del Cineclub de l'Associació Cultural i es farà al Centre Cultural de Granollers (C. Joan Camps, 1, Granollers). L'entrada gratuïta.
 
"El film mostra EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona; obre la porta al secret: ´M’agrada vestir de dona´. A poc a poc descobrirà la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment que ens posicionem.
 
Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers. No els encaixava la imatge que va deixar en herència la travestí en els moviments d’alliberament sexual durant el tardofranquisme o  Transició. EnFemme revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat. Amb aquest film, ens convertim en testimonis del naixement d’una comunitat"