Presentació dels projectes becats a la primera edició del programa Agents Innovadors

Laia Boixader, Armand Jordana, Nerea Granado i Yolanda Jiménez presentaran els resultats dels treballs duts a terme durant els darrers mesos gràcies a la beca

19 de Juny 2019
+
Laia Boixader, Armand Jordana, Nerea Granado i Yolanda Jiménez són els agents innovadors de la primera convocatòria

Aquest dijous 20 de juny, a les 19 h a la Sala d’actes del Centre Tecnogògic i Universitari de Roca Umbert, es farà la presentació dels quatre projectes becats en la primera edició del programa Agents Innovadors, una iniciativa promoguda des del Pla Estratègic per a agents socials i que és fruit de les necessitats detectades en el Foment de l’activitat innovadora.

Laia Boixader, Armand Jordana, Nerea Granado i Yolanda Jiménez són els quatre joves que van aconseguir aquesta beca, amb una dotació econòmica de 12.600 euros cadascun. Durant 9 mesos han desenvolupat i testat un projecte durant la seva fase de definició i posada en marxa, amb l’acompanyament de tècnics municipals. El programa es complementa amb una formació que consisteix entre d’altres, en accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional.

Així, els quatre projectes que es presentaran aquest dijous abarquen les temàtiques de l'audiovisual, la mobilitat, l'assessorament nutricional i el mentoring intergenercional. Laia Boixader ha treballat el projecte «Impuls de la producció audiovisual a Granollers» per situar Granollers en el mapa audiovisual de Catalunya, i atraure rodatges. Armand Jordana ha desenvolupat el projecte: «El futur dels sectors de la mobilitat a Granollers». 

Nerea Granado ha treballat el projecte «Mentoring intergeneracional» que vol potenciar el coneixement de la gent gran perquè es converteixi en mentora de les persones joves.  I Yolanda Jiménez ha desenvolupat el projecte «Assessorament nutricional» emmarcat detectar les necessitats nutricionals que pot tenir la població a partir de 60 anys.

Segona convocatòria del programa Agents Innovadors

Fins al 28 de juny està oberta la segona convocatòria d’aquest programa adreçat a persones menors de 30 anys de Granollers que vulguin desenvolupar els seus propis projectes per contribuir a millorar els processos de la ciutat de forma innovadora. Aquest programa prové del Pla Estratègic de Granollers, i és fruit de les necessitats detectades en el Foment de l’activitat innovadora. Es convoquen un màxim de 7 beques per a joves menors de 30 anys, empadronats a Granollers, i que disposin d’un títol o documentació acreditativa de Grau Universitari o de Grau superior FPII i que no hagin gaudit de la mateixa beca anteriorment.

Per optar a la beca, les persones candidates han de presentar un projecte emmarcat en alguna d’aquestes cinc línies de treball:

1. El futur dels sectors de la mobilitat a Granollers: potenciar la mobilitat sostenible, innovadora i autònoma

2. Indústries culturals i/o audiovisuals

3. Noves fórmules i necessitats d’habitatge

4. Reptes i noves solucions en els àmbits de la sostenibilitat

5. Innovació i emprenedoria social per respondre a les noves necessitats de la societat

Les persones becades hauran de desenvolupar i testar un projecte durant la seva fase de definició i posada en marxa, amb l’acompanyament de tècnics municipals. La beca es complementa amb un programa de formació que consistirà entre d’altres, en accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional.

El projecte s’ha de desenvolupar durant 9 mesos, de l’1 d’octubre de 2019 al 30 de juny de 2020, i es presentarà públicament en el darrer mes de la durada de la beca. Per aquest motiu, qui vulgui podrà assistir a l’acte de presentació dels 4 projectes becats en la convocatòria del 2018, que tindrà lloc durant la primera quinzena de juny.