Portes obertes a l'Hort de la Noguera, un espai de trobada intergeneracional

El promouen l'Ajuntament i l'Escola Pia en un solar del carrer de Palaudàries que ha cedit la família Ganduxer

16 d'Abril 2018
+
Representants municipals, de l'Escola Pia, de l'Espai Actiu de la Gent Gran, alumnes i la propietària del solar, a la presentació de l'Hort de la Noguera
Aquest matí s'ha presentat l'Hort de la Noguera, un espai de trobada intergeneracional situat al carrer de Palaudàries promogut per l'Escola Pia i l'Ajuntament de Granollers, a través de Serveis Socials, Espai Actiu de la Gent Gran i Promoció Econòmica.
 
Entre 11 i 1 del migdia, l'hort ha obert portes i els impulsors de la iniciativa han explicat el projecte que s'hi està duent a terme. Els alumnes d'ESO de l'Escola Pia han explicat el procés de creació de l'hort durant el primer trimestre, des del desbrossament, a la preparació de la terra i la instal·lació dels bancals, per poder-hi plantar enciams, patates, cebes i faves. Els petits de cicle infantil han explicat que ells s'han ocupat del racó de les plantes aromàtiques, amb el suport d'una desena de persones de l'Espai Actiu de la Gent Gran, que hi posen el coneixement i l'experiència. Els alumnes de primària, de la seva banda, han fabricat la caixa-niu que s'ha penjat a la noguera que dona nom a l'espai i han plantat les tomaqueres. 
 
L'alcalde Mayoral, acompanyat dels regidors Mònica Oliveres (Urbanisme i Habitatge), Albert Camps (Medi Ambient, Activitats i Espais Verds), Alba Barnusell (Comunicació i Relacions Institucionals) i M. del Mar Sánchez (Serveis Socials), han participat a la visita institucional, juntament amb Dolors Ganduxer, propietària del solar, una visita que han guiat Miquel Àngel Marcé, professor de ciències de l'Escola Pia, i Salvador Martínez, representant de l'Espai Actiu. 
 
L'Hort de la Noguera ocupa un solar de 750 m2 i es planteja com un espai on infants i joves aprenen de l’experiència dels més grans, impregnat dels valors de compartir i conviure. En aquests moments hi ha plantats diversos cultius de temporada de què tenen cura els alumnes de l'Escola Pia i membres de l'Espai Actiu de la Gent Gran, amb el suport de tècnics municipals.