Nou servei de neteja del mobiliari urbà i retirada de grafits

26 de Octubre 2022
+
Nou servei de neteja del mobiliari urbà i retirada de grafits

El mobiliari urbà i les pintades a l’espai públic s’incorporen a la rutina del servei de neteja viària de Granollers, amb l’objectiu de mantenir en òptim estat la via pública així com millorar la imatge de carrers i places de la ciutat. Es tracta de dos nous serveis que s'estan fent des del mes de setembre, coincidint amb l’inici del desplegament del nou contracte del servei municipal de neteja viària i recollida de residus de l’Ajuntament de Granollers. 

Fanals, senyalitzacions, plafons informatius i de memòria històrica, cartelleres i cilindres publicitaris, escocells dels arbres... són elements ubicats a la via pública que ara queden inclosos dins de les tasques setmanals de neteja, amb un manteniment periòdic perquè quedin lliures de pols i taques, així com de qualsevol altre component que pugui malmetre l’estructura o la seva imatge, com adhesius, cola...

A la rutina del servei de neteja també s’inclouen altres elements singulars de la ciutat com són la torre de la plaça Maluquer i Salvador, les rampes mecàniques del carrer Carles Riba o la coberta de la instal·lació de l’Olla de la plaça de les Olles, amb escombrada i neteja intensiva de les estructures de cada una de les instal·lacions. Juntament amb els plafons direccionals de l’illa de vianants, seran elements que es netejaran de manera trimestral.

Els tractaments de neteja per a cada actuació es fan sota criteris sostenibles, vetllant per l’entorn i tenint en compte les característiques pròpies de cada element per tal de fer un servei el més eficient i optimitzat, reduint el malbaratament de recursos i simplificant processos.

Del mobiliari urbà també se n’ha iniciat la retirada de pintades, guixades i grafits, dels que ja se n’han netejat més d’una trentena. Per a la seva retirada s’empren productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient, entre ells, decapants biodegradables que, a més a més no alteren l’aspecte del mobiliari. En aquells espais que, per les seves característiques i reincidència es consideri necessari, s’apliquen sistemes antigrafits.

La neteja de mobiliari urbà i retirada de grafits són algunes de les noves prestacions que inclou el nou contracte, entre les quals també en destaca l’obertura d’una oficina d’atenció a la ciutadania i el servei de recollida d’oli domèstic usat que es té previst posar en marxa el pròxim mes de novembre. De manera progressiva s’aniran desplegant totes les millores contemplades, que permetrà anar cap a un model  de ciutat més neta i sostenible.