L'ONCE dona a les Biblioteques de Granollers contes infantils inclusius, accessibles per a tothom

Els contes estan escrits en tinta i braille i incorporen figures amb relleu

19 d'Abril 2022
+
La donació dels contes inclusius de l'ONCE s'ha fet a l'àrea infantil de la Biblioteca Can Pedrals

Des d'aquest dimarts, coincidint amb la proximitat de la diada de Sant Jordi les Biblioteques de Granollers incorporen en el seu catàleg sis contes infantils escrits en braille, relleu i tinta amb la intenció de ser inclusius i integradors. Els 6 contes combinen el sistema d'escriptura Braille, amb lletres en Tinta i figures en Relleu, per tal que els infants i les famílies puguin fer conjuntament una lectura plenament inclusiva.

El Braille i el relleu permeten que els infants cecs o amb baixa visió, puguin interactuar amb el conte i realitzar així una lectura. D'altra banda, incloure el relat en tinta està pensat perquè les famílies o altres infants puguin llegir també el conte, alhora que comencen a familiaritzar-se amb l'alfabet braille i a aprendre alguns conceptes.

Els títols que s'incorporen en el fons de les Biblioteques de Granollers són: Mi lazarilla, mi capitán, El Regal, Toca, Toca!, L'aniversari d'en Peixet, L'erugueta Goluda i La formiga distreta. Amb aquesta incorporació de contes s'amplia el fons propi que actualments disposa de 23 novel·les per adults i 1 per a públic juvenil, a més de 2 llibres amb Braille, relleu i tinta.


A Granollers hi ha al voltant de 600 afiliats a l'ONCE amb diversitat funcional. Cada Sant Jordi el Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona elabora contes i llibres adaptats, amb la finalitat que els pares i mares, de nens cecs, puguin regalar un conte al seu fill/a. Amb aquesta nova línia de col·laboració amb l'organització ONCE, la Xarxa de Biblioteques de Granollers dona un pas endavant a oferir una col·lecció més inclusiva.