Lliurats els premis del Mercat de Tecnologia 2023

Dos alumnes, de l’Institut Vilamajor i de l’Institut EMT, premiats

18 de Maig 2023
+

Jan Solbes-Godina Riera, de l’Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor, ha guanyat el premi al millor treball de recerca (batxillerat) amb el projecte “Cotxe autònom realitat o ficció?”, i, Miguel Ángel Aguilera Aguilera, de l’Escola Municipal de Treball de Granollers, el premi al millor treball de síntesi (cicles formatius), amb “ROV Submarí”, dins dels Premis del Mercat Tecnològic de Catalunya.Els premis, dotats amb 150 euros cadascun, s’han lliurat a l’Institut Escola Municipal de Treball de Granollers, en un acte que també va comptar amb una conferència sobre intel·ligència artificial, a càrrec de Virginia Espinosa, professora del Centre Universitari Tecnocampus-Universitat Pompeu Fabra.

Als Premis del Mercat de Tecnologia hi han concorregut 13 projectes. El jurat dels premis ha estat format per Ester Prat, en representació de Roca Umbert Fàbrica de les Arts; Carles Ceacero, representant del Servei educatiu del Vallès Oriental; i Francisco Serrano, representant dels Sistemes d’informació i comunicació de l’Ajuntament de Granollers.

El Mercat de Tecnologia de Granollers és una iniciativa de l’Ajuntament i Roca Umbert Fàbrica de les Arts que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants del Vallès Oriental i que s’impliquin en l'àmbit científic i tecnològic. En l’última edició, el 25 d’abril de 2023, van visitar el certamen prop de 450 alumnes de 2n i 3r d’ESO de centres educatius de Granollers.

Granollers impulsa el Mercat de Tecnologia arran de la necessitat del professorat de promoure espais de motivació cap a aquesta disciplina. I la Tèrmica de Roca Umbert, edifici emblemàtic de la fàbrica que actualment està en obres, serà un espai on l’energia, els oficis i, en definitiva, la tecnologia es mostrin a la ciutadania.