L'institut Escola Municipal de Treball i el Gremi d'Instal·ladors del Vallès Oriental col·laboraran per estrènyer vincles amb el món laboral

Les empreses associades acolliran estudiants de l'EMT per fer-hi les pràctiques, alhora que el centre educatiu orientarà els treballadors en la preparació de proves d’accés al cicle formatiu

22 de Gener 2018
+
Representants municipals, de l'EMT, del Gremi d'Instal·ladors del VO i de l'empresa Isoveri, aquest migdia a la signatura de conveni
Aquest migdia s'ha signat a la Sala de Govern de l'Ajuntament de Granollers un conveni marc de col·laboració entre l'institut Escola Municipal de Treball i el Gremi d'Instal·ladors del Vallès Oriental. A l'acte hi han assistit l'alcalde, Josep Mayoral; el regidor d'Educació, Francesc Arolas; Montse Bosch, directora de l'EMT; i Cristóbal del Caño, president del Gremi d'Instal·ladors del VO, acompanyats d'altres representants d'aquestes institucions.   
 
L'acord es proposa promoure les relacions de tipus acadèmic, industrial i professional; desenvolupar activitats de docència, investigació i transferència de coneixement i difusió en matèries d'interès comú; desenvolupar vincles entre les empreses del sector de la instal·lació i l’EMT per desplegar models de col·laboració; col·laborar en l'estudi i execució de projectes i iniciatives; fomentar l'intercanvi d'informació en temes d'investigació, llibres, publicacions...; fomentar el debat i intercanvi d'experiències; facilitar-se mútuament espais per dur a terme accions de formació i difusió; acollir, per part de les empreses associades al gremi, estudiants en les modalitats de Formació en Centres de Treball (FCT) i d’alternança dual; preveure la participació mútua en activitats; el gremi podrà col·laborar amb l'EMT en la difusió entre els seus associats de les mesures flexibilitzadores (inclouen facilitar la formació, millorar la qualificació professional i fer possible l'adaptació entre les situacions personals i les professionals) que l'EMT presta;  el centre educatiu podrà orientar els treballadors de les empreses associades; i el gremi col·laborarà amb l'EMT en la tramitació de la sol·licitud del certificat d'habilitació professional, per a l'alumnat que acabi el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'instal·lacions elèctriques i automàtiques.  
 
El conveni l'han signat Bosch, per part de l'EMT; i del Caño, del Gremi d'Instal·ladors del VO. En el torn d'intervencions, tots dos s'han mostrat satisfets de l'acord: "perquè facilita la incorporació al món laboral dels nostres alumnes", ha dit Bosch; i perquè "falten operaris qualificats que coneguin l'ofici", ha recordat el president del gremi.  
 
 
Col·laboració entre el Centre Vallès i l'empresa Isoveri
 
En el mateix acte, el regidor Arolas ha donat a conèixer la llicència d'ús d'espai que el Centre Vallès ha atorgat a Isoveri, empresa dedicada a la formació en instal·lacions solars i col·laboradora del Gremi d'Instal·ladors. Isoveri, empresa homolagada per desenvolupar certificats de professionalitat, imparteix els cursos de muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques, i de muntatge i manteniment d'instal·lacions solars tèrmiques. És l'única entitat de Granollers i municipis propers acreditada per desenvolupar aquests certificats de professionalitat, en què poden assistir persones aturades o en actiu que volen millorar l’ocupació. 
 
El Centre Vallès és molt proper a la seu d'Isoveri, cosa que facilita el desplaçament dels alumnes. D'altra banda, l'espai del Centre Vallès cedit no té cap ús i s'encara al sud, cosa que facilita la captació d'energia solar. Els alumnes  de l'EMT que cursen cicles formatius d’electricitat i d’instal·lació de xarxes també podran fer ús de l'espai. L'objectiu és compartir instal·lacions, eines i material per revertir en una millor preparació dels futurs professionals. Cati Calero, representant d'Isoveri, ha agraït aquesta cessió d'espai i ha recordat que hi ha "molt sol desaprofitat" i que l'acord permetrà "fer pràctiques reals". 
 
L'alcalde Mayoral ha tancat l'acte recordant la història centenària de l'EMT, una de les primeres escoles de formació professional sorgides al país, i ha reivindicat "l'estreta relació" que l'FP ha de tenir amb l'empresa. Adreçant-se a Calero, ha desitjat que els seus alumnes puguin ser els professionals "que necessitem per instal·lar plaques fotovoltaiques als equipaments municipals", un projecte en què l'ajuntament va ser pioner, però que un canvi de legislació estatal en la matèria va fer aturar, i que ara es vol reprendre.