L'Institut Carles Vallbona organitza una campanya de donació de sang

La cita solidària serà el dia 28 de gener sota l'eslògan "La sang és vida, fes-la circular"

21 de Gener 2019
+
Imatge de la campanya de donació de sang de l'Institut Carles Vallbona

El dilluns 28 de gener, de 16.30 a 20.30 h, tothom qui ho vulgui podrà donar sang a l'Institut Carles Vallbona, al carrer Camp de les Moreres, 14. Els alumnes de Grau Superior de Gestió de ventes i espais comercials han organitzat, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits (BST), una campanya amb l'objectiu d'augmentar les reserves de donació de sang diàries de Catalunya. 

Amb l'eslògan "La sang és vida, fes-la circular" els nois i noies volen explicar que donar sang no ha de ser una acció d’un sol dia ni d’una sola vegada. La iniciativa pretén arribar a tots els ciutadans i ciutadanes de dins i de fora del municipi, més enllà de les famílies del centre i de la comunitat educativa. Així, totes les persones que tinguin entre 18 i 65 anys i pesin més de 50 kg  podran donar sang.

Després de les festes de Nadal, les reserves del BST havien disminuït un 25% a causa dels canvis d'hàbits de la ciutadania. A més, l'epidèmia de grip, que afecta el doble de persones que l'any passat, està provocant una reducció del 15% de les donacions. Els professionals de la salut recorden que la sang caduca i que les persones malaltes necessiten donacions cada dia. Avui el BST té reserves per només 7 dies. Per recuperar i mantenir les reserves de sang, el BST realitza campanyes arreu del territori. Es pot donar sang a 16 hospitals i a més de 4.000 campanyes mòbils.