L'Escola Municipal del Treball s'uneix a l'Aliança per la Formació Professional Dual

Actualment, l'EMT ofereix places d'aquesta modalitat d'FP en 9 cicles formatius

17 de Gener 2017
+
A l'acte hi han participat l'alcalde, Josep Mayoral; el director de l'EMT, Daniel Zapata; el coordinador d'FP d'aquest centre, Enric Pagès; el coordinador de la xarxa Aliança per la FP Dual i cap de projectes sènior de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans; a més d'altres representants de les institucions implicades
Aquest matí, a la Sala de Govern, s'ha signat l'acord d'adhesió de l'institut Escola Municipal del Treball a l'Aliança per la Formació Professional Dual.
 
L'Aliança per l'FP Dual és una xarxa d'empreses, centres i institucions d'abast estatal compromesos amb el desenvolupament de l'FP Dual, que aposta per un sistema d'aprenentatge  que sigui més productiu tant per als alumnes com per a les empreses. La promouen la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la Cambra de Comerç espanyola i la CEOE.
 
L'objectiu principal és millorar l'ocupabilitat dels joves alhora que les empreses obtenen professionals amb una formació que s'adiu a les seves necessitats. La xarxa integra, en aquests moments, 350 empreses, entre les quals, Almirall, Bertelsmann, Caixabank, Freudenberg, Gas Natural Fenosa, Hotel Balneari Termes Victòria, Media Markt; centres educatius com Escola Pia de Catalunya, Escola Montserrat o Escola Salesians de Sarrià; i institucions com el Col·legi de Metges de Barcelona o la Fundació Cercle d'Economia.
 
Aquest curs, l'EMT ofereix places d'FP Dual en 9 cicles formatius de diferents àmbits: sanitat, química, instal·lació i manteniment, fabricació mecànica, electricitat i electrònica, transport i manteniment de vehicles. Enguany, 85 alumnes de Granollers cursen l'FP Dual, 65 dels quals a l'EMT i la resta, a l'Educem i l'institut Carles Vallbona. El centre educatiu municipal comparteix objectius amb l'Aliança per l'FP Dual: aconseguir un model de qualitat, implicar-hi les petites i mitjanes empreses, millorar el marc legal i jurídic, i augmentar el prestigi social de la formació professional i l'FP dual.
 
En l'acte, Daniel Zapata, director de l'EMT, ha remarcat la voluntat del centre "de treballar per la inserció laboral dels alumnes al teixit empresarial de la comarca". Guillem Salvans, de la seva banda, com a coordinador de la xarxa Aliança per l'FP Dual i cap de projectes sènior de la Fundació Bertelsmann, ha explicat que l'Aliança va néixer fa dos anys i que des de fa 3 mesos s'ha obert als centres de Formació Professional: "L'EMT és un referent i ens alegra que s'hi integri". L'alcalde, Josep Mayoral, per la seva banda, ha recordat que, a tocar del centenari, l'EMT va néixer fruit del diàleg amb les empreses: "La relació de l'EMT amb el món de l'empresa forma part del seu codi genètic". Igualment, ha parlat del Pla Estratègic, que recull la voluntat de desenvolupar l'FP Dual, i del Consell de l'FP, que integra 9 ciutats catalanes, entre elles, la nostra.