L'Escola Municipal de Música Josep M. Ruera inaugura el nou curs

El professor i exalumne Marc Vidal guanya el 37è Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou de Joventuts Musicals de Barcelona.

03 de Octubre 2016
+

Dimecres vinent, dia 5 d'octubre, a les 19 h a la sala d'actes de l'Escola Municipal de Música J.M.Ruera (C/ Gregori Resina, 1), tindrà lloc la inauguració del curs 2016-2017 de l'EMM/Conservatori Josep M. Ruera, l'onzè que es fa en la ubicació actual de l'escola. A l'acte s'acomiadaran els alumnes que durant el curs 2015/2016 van finalitzar el grau professional, i comptarà amb la intervenció del violinista i director de l'Orquestra de Cambra de Granollers, Corrado Bolsi. A l'acte també hi assistirà Marc Vidal, el recent guanyador del Concurs Internacional de Composició Frederic Mompou de Joventuts Musicals de Barcelona i professor de l'escola. L’obra guardonada, “Seis Piezas Especiosas”, per a trio de canyes (oboè, clarinet i fagot), està dedicada a Carles Riera. El premi, a més d’una considerable quantitat econòmica, consta de l’edició de la partitura a càrrec de l’ editorial Boileau de Barcelona i la seva interpretació i enregistrament dins la xarxa de concerts de Joventuts Musicals arreu del País.  

L'escola, amb quatre-cents alumnes i trenta-quatre professors, ofereix una àmplia i complerta formació en diversos estils musicals: clàssic, antic, jazz i modern. Els seus estudis passen per tots els nivells d’aprenentatge i gaudi musical, des de la sensibilització musical per a infants de 4 anys, amb especialistes en el mètode pedagògic Dalcroze, fins al grau professional que permet aconseguir l'excel·lència professional, passant pels nivells elemental i mitjà. Enguany l'escola amplia el ventall d’ assignatures de l’ escola, oferint una optativa d’improvisació i una optativa de coral per aquells alumnes que no tenen aquesta activitat com obligatòria, entre d'altres. A més, durant aquest curs, es desenvoluparà un projecte en comú amb l'escola Pereanton, integrant professors de l'escola de música al claustre especialitzat del centre escolar. I també col·laborarà en el Segon Concurs de Joves Intèrprets organitzant activitats, cursos i classes magistrals a Granollers. El concurs, que organitza l’Associació de Conservatoris de Catalunya en col·laboració amb el BBVA, se celebrarà a Vic 

D'altra banda continuen els projectes amb què l'escola treballa i lidera: Enllacem Cultura; projecte Carles Riera; el cicle de concerts de cambra  “L’Un? L’Altre? o Tots Dos!”; la música al carrer; i la col·laboració amb l'Orquestra de Cambra de Granollers, que enguany serà especial per la celebració del 25è aniversari d'una formació nascuda de l'EMM amb músics, alumnes i professors del centre.

L’ EMM i Conservatori Josep Maria Ruera, nascuda el curs 1928-1929, manté la vocació de servei amb què va néixer i és actualment un centre de formació, creació i difusió cultural i musical referent a la comarca i al país.