Les 35es Jornades de la Gent Gran destaquen el paper protagonista de la dona gran en la vida quotidiana i comunitària

Hi participen una vintena d'associacions, llars, residències i col·lectius, en activitats que arribaran a fins a 13 espais diferents

14 de Maig 2018
+

Aquest mes de maig se celebren les 35es Jornades Culturals de la Gent Gran. I per difondre-les, s’ha volgut donar visibilitat a algunes de les dones que habitualment participen a les activitats de l’equipament municipal Espai Actiu de la Gent Gran, situat al c. Roger de Flor, 127 (Espai Cangur). Elles són les protagonistes del cartell que anuncia les jornades, que se celebraran del 14 al 20 de maig.

Una vintena de grups, entitats, residències, casals... hi participen amb propostes de caire cultural, lúdiques i saludables. Les jornades s'inauguraran el dimecres 16 de maig a la Sala Tarafa (11 h), moment en què també es presentarà la tradicional mostra de treballs manuals, que es podrà visitar al mateix espai fins diumenge 20 de maig (matí, de 10 a 12.30 i tarda, de 17 a 19 h). 

El programa inclou una tarda d'activitats intergeneracionals dilluns 14 de maig amb alumnes de l'escola Lledoner (17 h, escola Lledoner) i amb infants del Centre Obert (17.30 h, Residència Can Mònich). Per al dimarts 15 de maig, la proposta és fer una sortida a Girona per visitar l'exposició floral Temps de Flors (cal inscriure's abans, a l'Espai Actiu de la Gent Gran). 

La projecció del documental L'home orquestra. L'aventura dels músics catalans a Amèrica, d'Àlex Gómez-Font i Carles Riobó, amb la presència dels autors i del músic Jesús Peyrón (dia 15, 18.30 h, Museu), dins de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran; un taller d'artesania amb Rosario Elvira (dia 16, 17 h, Sala Tarafa; amb inscripció); una trobada de grups d'activitat física al parc Torras Villà, Fes salut! (dia 17, 10 h); i una altra per exercitar la memòria, Scape Memory (dia 17, 17.30 h, Espai Actiu) són altres propostes d'enguany. 

El teatre i la música tenen un pes destacat al programa, amb el musical Sons de vida al Centre Geriàtric A. Montañá (dia 18, 11 h); la trobada de corals amb la participació de grups de la Garriga i de Granollers (dia 18, 17.30 h, Sala Tarafa); i la posada a escena de dues obres de teatre a la Casa de Cultura Sant Francesc amb els grups Gregori (dia 20, 18 h) i Les Quatre Estacions, de Ressò (dia 27, 18 h). 

El dissabte 19 de maig, el programa convida tothom a fer una passejada fins a Can Cabanyes, amb sortida a les 8.30 h a la pl. Joan Oliver de Can Bassa (6 km, cal inscriure's abans); a la matinal que es farà a la plaça Joan Oliver de Can Bassa el mateix dia, organitzada amb la col·laboració de l'AV del barri i Sírius, Centre per a l'Autonomia Personal; i a la gran trobada de puntaires de la pl. de la Corona (17 h).

Per més informació i inscripcions, truqueu a l'Espai Actiu de la Gent Gran, tel. 93 879 16 59.