L'EMT i PIMEC Vallès Oriental signen un conveni per promoure relacions acadèmiques, industrials i professionals

El conveni preveu estades dels estudiants de l'EMT a les empreses associades i que el centre educatiu orienti els treballadors de les empreses de PIMEC perquè puguin accedir a les proves de cicles formatius

08 de Juny 2017
+
D'esquerra a dreta: Josep M. Garcia, Enric Pagès i Daniel Zapata, representants de l'EMT; l'alcalde, Josep Mayoral; i Vicenç Paituví i Joan Carles Basi, representants de PIMEC Vallès Oriental.
L'institut Escola Municipal de Treball i PIMEC Vallès Oriental han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per promoure les relacions de caràcter acadèmic, industrial i professional entre aquestes dues institucions. 
 
L'acció s'emmarca en la voluntat de l'EMT de generar talent, a través d'una oferta de formació d'alternança en modalitat Dual - de treball a l'empresa-  de qualitat i ajustada a les competències professionals del teixit productiu del territori, per millorar al formació i qualificació dels joves, actualitzar professionals en actiu i impulsar l'emprenedoria, la innovació i l'aprenentatge autònom. Entre altres serveis, l'EMT pot reconèixer aprenentatges assolits a través de l'experiència laboral i incorporar treballadors en actiu al sistema educatiu perquè puguin cursar cicles formatius de manera flexible, per mòduls, crèdits i unitats formatives soltes. 
 
Per la seva banda, PIMEC, que té com a missió defensar els interessos de les micros, petites i mitjanes empreses, vol aconseguir més eficàcia al seu àmbit d'actuació amb el desenvolupament d'iniciatives de col·laboració en docència, recerca, transferència de coneixements, tecnologia, innovació i promoció de les empreses. 
 
El conveni de col·laboració preveu diverses accions, com ara: desenvolupar activitats de docència, investigació, transferència de coneixement i difusió en matèries d’interès comú per a ambdues entitats; desenvolupar vincles entre les empreses del sector de PIMEC i l’EMT per desplegar models de col·laboració conjunts per millorar-ne la transformació econòmica i social; col·laborar en l’estudi i l’execució de projectes i iniciatives que reportin beneficis a la projecció d’ambdues entitats; fomentar l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres, publicacions i altres recursos i materials d’interès per a ambdues entitats; fomentar el debat i intercanvi d'experiències sobre els temes que puguin beneficiar ambdues entitats; acollir, per part de les empreses associades a PIMEC, els estudiants d’estada a l’empresa en la modalitat de Formació en Centres de Treball -FCT- i en la modalitat d’alternança Dual; i orientar, per part de l’EMT, els treballadors de les empreses associades a PIMEC en la preparació de proves d’accés al cicle formatiu, a través activitats d’informació, orientació i assessorament. 
 
La signatura ha anat a càrrec de Daniel Zapata, director de l'EMT; i de Vicenç Paituví, president de PIMEC Vallès Oriental. 
 
En les intervencions, Daniel Zapata (EMT) ha recordat que "encara cal un canvi de mentalitat en els estudis d'FP, que s'encaren com uns estudis menors", tot i que això "està canviant: l'FP és una sortida acadèmica i professional de primera necessitat, els nostres estudiants són el futur dels oficis industrials".  
 
Vicenç Paituví (PIMEC) ha insistit que la" formació professional és el futur i que les empreses necessiten personal preparat i qualificat". Joan Carles Basi, delegat territorial de PIMEC, ha parlat de l'FP com "una aposta de país". Ha apuntat que en un termini de 5 anys, 1/3 de la plantilla de les empreses del metall es jubilarà i que costa molt trobar relleu, i que en aquest mateix termini la revolució digital i la robotització transformaran els oficis i les cadenes de fabricació. "L'FP serà indispensable per afrontar aquests reptes de futur". 
 
De la seva banda, l'alcalde ha recordat aquest paper "clau " de l'FP quan es parla de futur, així com de la llarga trajectòria de l'EMT, un centre que s'acosta al centenari, que treballa amb centenars d'empreses i que fa temps que ha fet el salt qualitatiu que representa l'FP Dual, que actualment segueixen 80 estudiants. Alhora, l'alcalde ha remarcat el paper del Consell de la Formació Professional de Granollers, que aviat passarà de 8 a 10 ciutats membres.