L'arribada de la Flama del Canigó precedeix la revetlla de Sant Joan

En plena onada de calor, es recomana molta precaució a l'hora d'encendre petards i fogueres, que prèviament hauran d'haver estat autoritzades pels Agents Rurals

23 de Juny 2017
+
Il·lustració: Joan Puig
La Flama del Canigó arribarà avui a la Porxada, entre 7 i dos quarts del 8 del vespre des de les Franqueses, portada per un grup d'atletes del Club Atlètic Granollers. Un cop aquí serà rebuda amb la lectura del pregó de la Flama per part de l'organització, l'entitat Òmnium Cultural. Després hi haurà les actuacions del tenor granollerí Ricard Torino i de la coral Avui Cantem. 
 
Les associacions de veïns organitzen diverses revetlles populars a Granollers: a Can Bassa, dins de les festes del barri, l'AV organitza la foguera (22.30 h, al solar del costat del pavelló de Can Bassa) i la revetlla a la pl. de Joan Oliver (23 h); al Centre Cívic Nord (22 h), amb l'AV de l'Hostal; al Centre Cívic Can Gili (22 h), amb l'AV Can Gili; a la plaça de la Llacuna (Font Verda) (20 h), amb l'associaicó de veïns del barri; i al Centre Cívic Palou (20 h), el dissabte 24 de juny, amb l'AV Sant Julià de Palou. El Casino també organitza una revetlla de Sant Joan el dia 23 (22.30 h) amb l'actuació de Tovares.
Revetlles segures
En plena onada de calor, des de Protecció Civil i Bombers es demana extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure, seguir els consells de salut per evitar incidències i, de cara a la revetlla, seguir al peu de la lletra les recomanacions a l'hora d'encendre la foguera i manipular els petards (es recomana no llançar coets). Les fogueres hauran d'haver estat prèviament autoritzades i complir els requisits de distància respecte dels edificis, cotxes i línies elèctriques; caldrà cremar el material adequat (sobretot, fusta). A prop haurem de tenir algun mitjà per apagar el foc i assegurar-nos que en acabar queda ben extingit. Els habitatges propers, tindran finestres i balcons tancats, els tendals plegats i haurem recollit la roba estesa. Caldrà, també, que tant adults com infants manipulin i encenguin amb prudència els petards i que es llegeixin les instruccions abans de fer-ne ús, sempre respectant les distàncies de seguretat que s'hi indiquen.