L'Ajuntament complementa les beques Erasmus+ de 8 alumnes de cicles formatius de grau superior de l'EMT i de l'Institut Carles Vallbona

L'aportació municipal els ajudarà a poder fer pràctiques professionals a l'estranger aquest curs. Es tracta de la segona edició d'aquestes beques que fomenten la mobilitat internacional en el marc de l'FP

20 d'Abril 2018
+
Fotografia dels 8 becats que marxaran en els propers dies als països on faran les seves pràctiques professionals

Cinc alumnes de l'Escola Municipal de Treball i tres de l'IES Carles Vallbona de cicles formatius de grau superior faran pràctiques professionals a l'estranger aquest curs gràcies a la concessió de beques Erasmus +, a les quals s'hi afegit un complement de 300 euros acordat pel Consell de la Formació Professional de Granollers. Aquest complement es dona per facilitar aquestes estades en pràctiques a l'estranger ja que les beques Erasmus+ per a alumnes de cicles de grau superior estan poc dotades econòmicament. Els alumnes faran pràctiques professionals a Eslovènia, Regne Unit, Itàlia i França dels cicles de comerç, administració i finances, laboratori clínic i biomèdic, automatismes i robòtica industrial, i el de laboratori d'anàlisi i control de qualitat.

 

Els alumnes que rebran beca són els següents:

Noelia Bernabeu Martínez, estudiant  del CFGS de Laboratori d'anàlisi i control de qualitat a l'EMT que farà les pràctiques a Itàlia, Aleix Vilaró i Donaire i Ariadna Garcia Segura, alumnes de CFGS de Gestió de vendes i espais comercials de l'Institut Carles Vallbona que faran les pràctiques a Eslovènia, al igual que Marta García Mañas i Marta Lecha Macià, alumnes del CFGS de Laboratori clínic i biomèdic de l'EMT; Àlex González Muñoz, alumne del CFGS d' Automatització i robòtica industrial de l'EMT que marxa al Regne Unit, Nadia Boix Essanhaji alumna del CFGS d'Administració i Finances a l'Institut Carles Vallbona que se'n va a fer pràctiques a Eslovènia i Mariela Mey-Lin Saltos Ugarte alumna del CFGS de l'EMT que farà pràctiques professionals a França.

 

Erasmus+ és el programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport, que té com a objectiu principal oferir experiència als alumnes tant professional com personal mitjançant estades a l’estranger. Per una banda, es contribueix a que l’alumne s’adapti a les exigències del mercat laboral a escala comunitària, adquirint aptituds específiques, així com millorar la seva comprensió de l’entorn econòmic i social del país en qüestió, al mateix temps que obté experiència laboral. Ajudant l’alumne a adquirir noves habilitats, coneixements i qualificacions, el programa també persegueix que els estudiants siguin més competitius al mercat laboral europeu. S’amplia així la mobilitat laboral necessària dins del camp professional i les adaptacions als canvis en les qualificacions.

Per altra banda, no només s’aconsegueix la competència lingüística professional en llengua estrangera, sinó que també s’adquireix una identitat i maduresa professional motivadora de futurs aprenentatges.

Aquests programes, doncs, ajuden a que els joves estiguin més ben preparats i millorin els seus índexs d’ocupabilitat. Així mateix, contribueixen a reduir l’índex d’abandonament escolar prematur. D'altra banda durant l'entrega de beques s'ha presentat el vídeo fet pel Consell de l'FP per promocionar les beques Erasmus amb el testimoni dels alumnes de l'any anterior.