La UGranollers s'amplia amb la rehabilitació d'un edifici de 1.200 metres quadrats

El nou espai acollirà quatre laboratoris per treballar l’automoció, la mecànica, l’electrònica i els processos de fabricació

28 de Juny 2021
+
Els representants municipals, l'alcalde, Josep Mayoral, i el rector de la UVic, Josep Eladi Baños, davant la nova nau de la futura seu d'UGranollers Foto: T.Torrillas
La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l'Ajuntament de Granollers ampliaran la seu que la Universitat té en aquesta ciutat, amb les noves instal·lacions que es construiran a l'edifici de 1.200 metres quadrats. La consolidació d'UGranollers serà possible gràcies a la rehabilitació d'aquest immoble de 1.200 metres quadrats, el qual servirà per reforçar tota la part pràctica del grau en Enginyeria de l'Automoció de la UVic-UCC. Aquest serà el primer edifici 100% UGranollers, ja que fins ara es compartia l'edifici de Can Muntanyola, on hi havia la seu de la UVic-UCC, amb aules docents, secretaria i un espai de professorat.

La futura seu d'UGranollers, serà finançada al 50% per l'Ajuntament de Granollers i per la Fundació Universitària Balmes (FUB), entitat titular de la UVic-UCC. Les noves instal·lacions estaran ubicades en una zona amb moltes possibilitats de creixement. En un lateral hi ha un solar buit i al costat d'aquest és on actualment hi ha l'edifici que acull el laboratori del grau en Enginyeria de l'Automoció, llogat a la Unió Empresarial Intersectorial (UEI). Aquest espai d'uns 3.000 metres quadrats, on avui es troba el gremi d'automoció de Granollers, en un futur serà el centre de treball per a activitats de fórmula Student. D'aquesta manera es crearà un estret vincle entre el món universitari i l'empresarial.
La presentació de l'ampliació de la seu de la UVic-UCC a Granollers s'ha fet aquesta tarda a Can Muntanyola. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que "fa uns anys vam començar un itinerari amb l'Ajuntament de Vic, l'associació Xarxa C-17, en què la UVic ha estat un factor dinamitzador a la nostra ciutat. I que ara requereix noves instal·lacions. Aquesta nau servirà per activar i pensar el futur de l'automoció al nostre país".

Per la seva banda el rector de la UVic-Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños, ha explicat que "avui és un dia molt important per la UVic-UCC, ja que aquests espais donaran un avantatge competitiu comparat amb altres propostes universitàries. És un pas més en la direcció de reforçar el campus i fer-lo créixer en un futur. Granollers és un soci privilegiat del projecte de la UVic-UCC com a element vertebrador del model de creixement de la Catalunya interior basat en el coneixement".

Un edifici de laboratoris

El nou espai d'UGranollers serà bàsicament un edifici de laboratoris. Hi haurà quatre laboratoris de 150 metres quadrats cadascun destinats al grau en Enginyeria de l'Automoció: laboratori de mecànica bàsica i robòtica, laboratori d'electrònica de l'automòbil, laboratori d'automoció (muntatge de cotxes) i laboratori de processos de fabricació. També s'hi traslladarà la part de secretaria amb els corresponents despatxos i s'habilitaran espais de coworking. Can Muntanyola, que actualment és un espai compartit, passarà a tenir les funcions d'aulari.
El disseny d'aquestes instal·lacions està pensat per facilitar l'entrada i sortida de cotxes i motos als laboratoris. En un espai lateral de l'edifici hi haurà una zona exterior on es podran fer proves amb els prototips i els vehicles amb què treballen els alumnes del grau. També s'habilitaran places de vehicles elèctrics per potenciar el contacte entre Vic i Granollers. Finalment, hi haurà tota una àrea de campus universitari exterior que inclourà un espai de zona verda amb grades, taules i bancs, entre altres.

L'objectiu és que les obres, que tenen un pressupost de 866,584,03 €, puguin començar aquesta tardor -el proper pas és entrar a la fase de licitació- amb l'objectiu de tenir el nou espai d'UGranollers a punt durant el curs 2022-2023.