La Fira Guia’t presenta un nou model més centrat en la visualització de les ocupacions

De moment més de 1.500 alumnes i 31 centres visitants ja s’han inscrit a la fira sobre la formació professional i el món laboral

13 de Març 2023
+
Presentació de la 14a edició de la Fira Guia’t a l’Oficina Jove del Vallès Oriental

Del 21 al 23 de març se celebrarà a Roca Umbert la 14a edició de la Fira Guia’t, la fira d’orientació acadèmica impulsada per la Xarxa TET (Transició Escola-Treball) del Vallès Oriental i organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers. És un espai d’orientació i assessorament adreçat essencialment a joves, però en la qual s’han anat incorporant estratègies per oferir recursos formatius adreçats també a persones de més edat, famílies, professionals, etc.

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a l’Oficina Jove del Vallès Oriental aquesta nova edició de la Fira Guia’t que serveix per mostrar i donar a conèixer la formació professionalitzadora que es pot trobar a la comarca o a l’entorn proper.

Aquesta nova edició es durà a terme seguint un canvi de model organitzatiu, més centrat en els sectors productius, d’acord amb la proposta plantejada des de l’Agència de la Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a descobrir vocacions i acompanyar les persones en el seu procés d’orientació formativa i laboral, incidint especialment en el foment de les vocacions industrials i la formació professionalitzadora.

Un nou model de fira

Com a novetat, la fira estrena un nou model i els estands informatius ja no s’organitzen per centres educatius, sinó que s’agrupen per sectors professionals. Així, els sectors de l’1 al 5 (Dents de Serra) agruparà les oportunitats formatives relacionades amb els serveis a les empreses i la indústria i els sectors 6 i 7 (Nau B1) se centrarà en els serveis a les persones i a la comunitat.

 • Sector 1: De la indústria del metall i la mobilitat
 • Sector 2: Dels serveis a les empreses
 • Sector 3: De la transformació digital
 • Sector 4: De la indústria química
 • Sector 5: Indústria Agroalimentària + Manufacturera + De la construcció i Obra civil + De l’energia i la sostenibilitat
 • Sector 6: De l’oci i el benestar
 • Sector 7: De la salut i l’atenció a les persones

L’oferta d’activitats de la Fira Guia’t 2023

L’oferta d’activitats d’aquesta edició de la Fira inclou:

 • Orientador/a que fa l’acollida del centre visitant.
 • Demostracions dins de cada sector productiu, dutes a terme pels diferents centres formatius o entitats implicats.
 • Personal orientador ubicat a cada sector de la Fira, per atendre consultes, conduir la visita i assessorar el públic visitant.
 • Xerrades adreçades a joves sobre diferents temàtiques relacionades amb les trajectòries educatives un cop acabada l’ESO.
 • Xerrada adreçada a famílies.
 • Xerrada adreçada a orientadors i professionals.
 • Taules rodones d’experiències de joves.

De moment ja s’han inscrit més de 1.500 alumnes, 31 centres visitants i 13 famílies. I una quinzena de professionals estan fent l’orientació personalitzada durant el mes de març. Es pot demanar a través d’aquest enllaç o per correu electrònic a l’adreça orientaciojuvenil@vallesoriental.cat.

Aquesta Fira és fruit del treball del Consell de l’FP del Vallès Oriental, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Més informació i inscripcions a:
www.vallesjove.cat/fira-guiat