La 4a Marató de l'Estalvi Energètic supera l'objectiu d'estalvi en aigua i energia

La reducció del consum ha estat superior al 30 % en aigua i llum, i del 17 % en gas

08 de Març 2019
+
Imatge resum dels resultats de la 4a Marató de l'Estalvi Energètic
Amb un estalvi de mitjana de més del 27 %, els cinc equipaments participants a la IV Marató de l'Estalvi Energètic han complert -i superat- l'objectiu de reduir en un 10 % la despesa en aigua i energia respecte de fa un any.
 
Concretament, els dos museus de Granollers (central i de Ciències Naturals), l’edifici de l'AISS, el Cinema Edison i l’Espai Cangur han estalviat globalment un 32,81% en electricitat (13.229 kWh), un 32,50% en aigua (39 m3) i un 17,30% en gas (768 m3). 
 
La marató de l'estalvi energètic és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament, ideada i coordinada per l'empresa granollerina L'Origen. Juntament amb Granollers, s'ha portat a terme en vuit municipis més: Barcelona, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya, en els quals la mitjana de reducció ha estat d'un 14,42 % en llum; un 9,93 % en aigua i 18,96 % en gas. En total, hi han participat 122 equipaments (administratius, culturals, esportius, socials, educatius i de salut), 200.000 usuaris, 15.000 alumnes i 3.000 treballadors. 
 
El proper pas és ara quantificar l'estalvi econòmic assolit i destinar-lo als Serveis Socials municipals, per ajudar a paliar els efectes de la pobresa energètica de les persones més vulnerables. 
 
La 4a edició de la marató de l'estalvi energètic ha volgut conscienciar, a través del lema “Planta’t contra el canvi climàtic”, de la funció  de les plantes a l’hora de millorar la qualitat de l’aire en espais interiors i ha comptat amb un himne creat per a l'ocasió per alumnes de l'Escola de Música Conservatori Josep M. Ruera.