L’investigador Constantí Stefanescu del Museu de Ciències Naturals de Granollers reconegut a nivell mundial pel seu projecte de seguiment de papallones

El científic ha rebut el prestigiós premi Marsh Lepidoptera Award pel projecte Catalan Butterfly Monitoring Scheme

16 de Novembre 2018
+
Papallones diürnes

El científic i coordinador del projecte Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS), Constantí Stefanescu, ha estat guardonat amb el prestigiós premi Marsh Lepidoptera Award. La distinció reconeix la tasca de persones i organitzacions en la conservació i la recerca dels lepidòpters (papallones, arnes i hespèrids) a Europa. El premi l’atorguen anualment la Marsh Christian Trust Foundation i la Butterfly Conservation, la societat més important del món en conservació dels lepidòpters. 

El CBMS es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. En aquesta ocasió, el guardó ha reconegut la importància i el gran valor del  projecte de seguiment del CBMS així com les contribucions científiques de Constantí Stefanescu en l'estudi del cicle migratori de la migradora dels cards i dels parasitòids dels ropalòcers i en l'anàlisi de patrons de diversitat de les comunitats de les papallones mediterrànies. D'aquesta manera, el CBMS es consolida com un projecte punter a nivell mundial en la monitorització de la biodiversitat i una de les bases de dades de referència per a la comunitat científica. 

L’acte d’entrega del guardó va tenir lloc el 10 de novembre a la ciutat de Nottingham en una gala que tancava l’Annual General Meeting de la societat Butterfly Conservation, que enguany celebra 50 anys. Al final de l'entrega, el Dr. Constantí Stefanescu va brindar el premi a tots els col·laboradors del CBMS i va agrair al Museu de Ciències Naturals de Granollers el recolzament al projecte i a la recerca.