L’Ajuntament de Granollers signa un conveni de col·laboració amb l’Escola Europea del Port

L’acord permet que alumnes de cicles formatius de l’Institut Carles Vallbona rebin formació de l’Escola del Port dins del projecte Forma’t al Port

29 de Març 2019
+
35 alumnes de 1r curs dels cicles formatius de Transport i Logística i Comerç Internacional del l'institut Carles Vallbona ja han fet una primera formació de dos dies a les instal·lacions del port

 

Aquest divendres 29 de març, l’Ajuntament de Granollers i l’Escola Europea del Port (AEIE) han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte formatiu Forma’t al Port. Aquest acord fa possible que els alumnes de l’Institut Carles Vallbona que cursen cicles formatius de Transport i Logística i Comerç Internacional puguin complementar la seva formació respecte al medi portuari. 

L'alcalde, Josep Mayoral, ha recordat que "Granollers és una ciutat que fa anys que va iniciar el trajecte per donar una bona resposta als joves en la seva formació". Aquesta voluntat, sumada a l'aposta per seguir sent una ciutat industrial associada a les necessitats logístiques de l'entorn, es troba en aquest nou acord amb l'Escola Europea del Port. El seu director, Eduard Rodés, ha explicat que "posem a disposició de la formació els elements que tenim al nostre abast". En aquest sentit, el regidor d'Educació, Francesc Arolas, ha afegit que "els nostres centres cada cop treballen més portes enfora i amb els agents del territori".

Forma't al Port

El projecte Forma’t al Port consta de cursos-tallers adaptats a les necessitats dels alumnes dels centres de formació per tal de promocionar l’ús dels serveis portuaris, el transport intermodal i millorar el coneixement del sector portuari. 35 alumnes de 1r curs dels cicles formatius de Transport i Logística i Comerç Internacional del l'institut Carles Vallbona ja han fet una primera formació de dos dies a les instal·lacions del port. Els mateixos alumnes complementaran aquesta formació amb una nova activitat el mes de novembre, quan ja cursin segon. En aquesta ocasió, el programa formatiu durarà tres dies i inclourà la navegació en ruta d'anada i tornada a Gènova des de Barcelona a bord d'un vaixell.

L’Escola Europea del Port (AEIE) és un centre de formació que té com a objectiu principal la promoció del transport intermodal i de les seves operacions vinculades que es realitzen en l'entorn portuari i pels professionals del sector. L’Escola, amb el suport del Port de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, les associacions sectorials i les empreses portuàries, vol donar a conèixer als alumnes de programes formatius relacionats amb la activitat portuària, futurs professionals del sector, una idea directa de l'activitat que es realitza al port, dels sistemes de transport que utilitzen el port com a punt d'intercanvi modal i d’aquelles activitats que formen part del coneixement necessari per entendre millor el sector.