Joves de Granollers celebren el Dia Europeu de la Mediació amb el taller "La pau s’aprèn. L’enfocament restauratiu relacional i la mediació"

La Sala Tarafa acull una seixantena d’alumnes mediadors i mediadores dels instituts Celestí Bellera, EMT, Educem i Marta Estrada

24 de Gener 2023
+
Jornada amb motiu del Dia Europeu de la Mediació amb el taller "La pau s’aprèn. L’enfocament restauratiu relacional i la mediació", a la Sala Tarafa

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, que va ser dissabte 21 de gener, aquest matí s’han celebrat unes jornades sobre mediació a la Sala Tarafa, impulsades pel Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Granollers. Una seixantena d’alumnes, mediadors i mediadores escolars, dels instituts Celestí Bellera, EMT, Educem i Marta Estrada han participat del taller "La pau s’aprèn. L’enfocament restauratiu relacional i la mediació", acompanyats del professorat que lidera el projecte de Mediació Escolar als seus centres. Les jornades volen contribuir a l’empoderament dels i les joves, per a una ciutadania responsable en la gestió dels conflictes i que la cultura de pau esdevingui un dels pilars del model de societat.

El taller s’ha iniciat amb una presentació teòrica sobre l’enfocament restauratiu relacional i la mediació, a càrrec de Mònica Albertí i Elisenda Gonzàlez, que han fet èmfasi en la importància de donar veu a les persones i no jutjar-les, facilitar l’expressió de pensaments, sentiments, afectacions i necessitats i, finalment, promoure la cerca d’estratègies per poder donar-hi resposta. A continuació, s’ha fet treball en petits grups, amb sis cercles de paraula, on l’alumnat ha pogut reflexionar al voltant dels principis restauratius. Les conclusions s’han recollit en un pòster i cadascú ha pogut compartir les experiències i aprenentatges adquirits en el taller de mediació.

El pròxim mes de maig, l’alumnat i professorat que ha participat en aquestes jornades es retrobaran en la 5a Trobada de Mediació Escolar, impulsada pel Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Granollers des de 2017, conjuntament amb els centres educatius que formen part del projecte, que enguany sumaran la participació l’institut Antoni Cumella.