Granollers, Vila Oberta a la Pau 2016: portes obertes als refugis i caminada al bosc de la Pau, aquest cap de setmana

800 nois i noies han treballat a classe la crisi dels refugiats i participaran dimarts que ve a l'activitat "Amb pas ferm per un món sense barreres", a la Porxada

26 de Maig 2016
+
Escolars en l'activitat de la programació Granollers, Vila Oberta a la Pau, 2015
Aquest cap de setmana, inclòs a la programació commemorativa del bombardeig "Granollers, Vila Oberta a la Pau", els refugis  obriran les portes perquè tothom els pugui descobrir i saber-ne la història. Cada mitja hora es faran visites guiades al refugi de la pl. Maluquer i Salvador dissabte (d'11 a 13 h i de 17 h a 20 h), diumenge (d'11 a 13 h) i dimarts, 31 de maig, ( de 17 a 20 h); i al refugi de sota la Porxada, amb accés des de l'Ajuntament, dissabte ( d'11 a 13 h i de 17 a 20 h) i diumenge (d'11 a 13 h).
 
D'altra banda, diumenge es farà la caminada al bosc de la Pau, amb sortida a les 11 del matí des de Can Jonch. Mitja hora després es farà la trobada al bosc de la Pau, situat al Passeig Fluvial, en una activitat que es fa amb la col·laboració de l'Ateneu de Granollers. 
 
Dimarts, 31 de maig, a les 9 del matí -la mateixa hora que la ciutat va patir el bombardeig l'any 1938-  tindrà lloc al cementiri l'acte memorial del 78è aniversari i l'homenatge a les víctimes. Hi participaran Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, i Plàcid Garcia-Matas, nou director del Memorial Democràtic;  també s'hi ha convidat l'ambaixador italià, Stefano Sannino. 
 
El mateix dimarts, durant tot el dia, 800 nois i noies de 4t i 5è curs de 16 centres educatius i dels centres oberts, participaran a l'activitat "Amb pas ferm per un món sense barreres" a la Porxada. Els estudiants han parlat a classe de la crisi dels refugiats i han fet una manualitat de caire simbòlic -uns motlles de guix dels seus peus-  que aniran dipositant a la plaça, al costat d'un plafó informatiu. La plaça de l'Església acollirà tot el dimarts l'exposició "Ser refugiat. Compartint vivències", que inclou una tenda d'ajuda a humanitària de l'ACNUR. 
 
Al mes de juny, el programa "Granollers Vila Oberta a la Pau" inclou el concert de la Fundació Pro Música Sacra Sic Transit. El Rèquiem de Joan Brudieu. S. XVI. In Memoriam Granollers 1938, el diumenge 5 de juny a la parròquia de Sant Esteve (18 h). I el dijous 9 de juny, es presentarà el projecte "31 de maig de 1938, relats d'un bombardeig", de l'Arxiu Municipal de Granollers, consistent en la incorporació de documents i testimonis a l'Arxiu Digital.
 
Recordem que fins al dia 16 de juny es pot visitar a Can Jonch (C. del Rec, 19) l'exposició "Síria, la paraula de l'exili", una mostra de fotografies de David González que ens acosta a la crisi humanitària desencadenada per la guerra a Síria, que ha obligat més d’onze milions de persones a fugir de casa seva. 
 
D'altra banda, Can Jonch acollirà demà dijous, 26 de maig, a les 8 del vespre un concert del Trio Satz, dedicat a la música de cambra i format per Marisa Badia i Laia Saperas (traverso), i Marion Peyrol (violoncel).