Granollers, seu del Congrés d’Acústica de Catalunya 2022

16 de Octubre 2020
+
El regidor de Medi Ambient i Espais Verds de l’Ajuntament de Granollers, Albert Camps ha recollit el relleu i Granollers serà la seu del proper Congrés d’Acústica de Catalunya el 2022

El 3r Congrés d’Acústica de Catalunya celebrat aquesta setmana a Sant Cugat ha destacat la importància de les zones urbanes tranquil·les, com una eina de millora de la qualitat acústica dels municipis que poden contribuir a la millora de la salut, la xarxa dels espais verds o la mobilitat. Els Soundscapes, els espais acústic urbans, han estat objecte de debat, amb estudis i exemples d’aquests espais acústics a Europa, de la mà de consultors acústics i especialistes en arquitectura. Per altra banda, també s’ha analitzat el nostre patrimoni sonor, sense descuidar els espais de soroll provocats pel trànsit, l’oci o fins i tot les obres al carrer, i la seva afectació en la salut i els conflictes veïnals, de la mà d'otorinolaringòlegs i psicòlegs i també dels agents dels Mossos d’Esquadra que han exposat els delictes de contaminació acústica.

En el marc de l’any internacional del so aquest 2020, s’ha volgut destacar la importància del so i de les ciències i tecnologies relacionades per tal d’ajudar en la seva conscienciació.  

L’actual edició del Congrés d’Acústica de Catalunya s’ha celebrat el 14 i 15 d’octubre a Sant Cugat del Vallès, en format virtual i presencial. En l’acte de cloenda el regidor de Medi Ambient i Espais Verds de l’Ajuntament de Granollers, Albert Camps ha recollit el relleu de la mà d’Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat i Comissionada per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Albert Camps ha destacat que espera que la propera edició del Congrés pugui fer-se de manera presencial.

El proper Congrés d’Acústica de Catalunya tindrà lloc a Granollers l’abril de 2022. Serà la quarta edició, havent-se celebrat anteriorment a Sabadell, Terrassa i Sant Cugat.