Granollers se suma a la Setmana de l’Energia 2018 per sensibilitzar en l'estalvi i l'eficiència energètica

Es posa l'accent en el rol protagonista del ciutadà a l'hora de canviar el model actual

28 de Maig 2018
+
Imatge de la Setmana de l'Energia 2018
Del 4 al 8 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2018 coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que pretén sensibilitzar la societat pel que fa a l’estalvi i l’eficiència energètica. Granollers se suma a la iniciativa amb l’organització de tallers i visites.  
 
Concretament, dilluns 4 de juny hi haurà tres activitats. Dues tindran lloc a Roca Umbert i s'adrecen a estudiants: un taller en anglès per a la construcció d’un captador termosolar (de 9 a 11 h). La sessió incidirà en el paper protagonista que cadascú de nosaltres pot jugar en el canvi de paradigma energètic, mostrant com podem aprofitar millor l'escalfor del Sol i donant a conèixer materials quotidians i reciclats amb propietats excepcionals. L'altra activitat és una  visita a la Tèrmica (d’11 a 13.30 h) sota el títol: “Entra en la història: l’energia ahir i avui”, en què es visualitzaran tres vídeos de contextualització històrica de l'antiga fàbrica tèxtil, del funcionament de les calderes i distribució de l’energia, i dels reptes de futur que tenim plantejats per minimitzar el canvi climàtic. 
 
La tercera activitat, "Interpreta la factura energètica del teu negoci", tindrà lloc a Can Muntanyola. Centre de Serveis a les Empreses (de 14.30 h a 16 h)  i s'adreça a comerços, empreses de servei i de restauració. Fruit de les pujades dels preus de la llum i el gas en els darrers anys, la factura energètica té cada cop més impacte econòmic en el balanç de l'activitat econòmica. Alhora, les companyies comercialitzadores de gas i electricitat fan un seguit de promocions i ofertes difícils de valorar. Enfocat com a taller, es donaran eines per entendre la factura energètica d'electricitat i gas, i les ofertes que arriben per reduir l'import de la factura. Es recomana als participants que portin una factura energètica del seu establiment. 
 
Dijous 7 de juny a la sala d'actes de l'Escola Municipal del Treball  (11 h) es presentaran els resultats de la 3a Marató d'Estalvi Energètic a Granollers celebrada el passat mes de febrer. Es lliuraran certificats de reconeixement als centres educatius participants i s'anunciarà l'inici, el curs que ve, del programa municipal 50/50, que permetrà compensar els centres docents públics d'acord amb l'estalvi energètic aconseguit durant l'any natural.    
 
Dijous 14 de juny a Can Muntanyola (de 10 a 14 h) es farà el taller per al foment de la gestió energètica a nivell industrial, activitat que inaugurarà la 3a edició del cicle tècnic "Energia a la Indústria". La sessió donarà els coneixements bàsics per entendre la importància de la gestió energètica innovadora a les empreses i indústries, amb l´ús d'elements lúdics per aconseguir la interacció dels assistents. 
 
La Setmana de l’Energia l’organitzen diverses institucions -Institut Català d’Energia, Diputació, Ajuntament de Barcelona...- sota el lema “Transició energètica de Catalunya”. L’objectiu és promoure el pas del model actual de consum i producció energètica a un de nou que permeti l’apoderament ciutadà, entenent que les persones podem "produir energia i no només consumir-ne; podem participar en les polítiques energètiques de país; i podem gestionar la nostra demanda i consum energètic, perquè disposem de les eines per fer-ho".
 
Els tallers són gratuïts i cal inscripció prèvia.  Més info: Can Muntanyola, tel. 93 861 47 83 / latermica@rocaumbert.cat