Granollers s'adhereix a la Setmana de l’Energia Sostenible

S’organitzen diverses activitats per avançar en una nova cultura energètica

20 de Octubre 2021
+
Setmana de l'Energia Sostenible

Del 25 al 29 d’octubre tindrà lloc la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, amb el lema “De motius en sobren, Fem-ho”. El plantejament proposa fer el salt a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic, i posa l’accent en el paper clau de la ciutadania.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica i les energies renovables. El context d’emergència climàtica i de crisi sanitària mundial fa més necessari que mai avançar cap a aquest nou model, del qual les persones tenim la clau per capgirar la situació, a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Programa d’activitats

Exposició "Biomassa pel Clima" a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

Aquesta mostra proposa un recorregut pel món de la biomassa, explicant-ne l’origen, usos i beneficis, i apropa el visitant a les dues xarxes de calor implementades a Granollers en el marc de les actuacions de BIOenergia per al desenvolupament local.

Es podrà visitar del 15 al 29 d'octubre.

Tallers "Biomassa pel Clima" a l'Escola Salvador Espriu, els dies 2 i 3 de novembre (de 9 a 12.30 h).

Els tallers, a càrrec de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers, són una proposta per a aprendre quina és la història de l'energia, jugar a ser guardians del bosc, i entendre perquè la biomassa és una energia renovable que afavoreix la lluita contra el canvi climàtic. A més, ofereixen una visita guiada als alumnes de 5è i 6è per conèixer les instal·lacions de la Xarxa Nord de calor amb biomassa.

En consonància amb aquest context, de l'1 al 28 de febrer de 2022 tindrà lloc una nova edició de la Marató de l'estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic als equipaments municipals del Palau d'Esports, El Parquet, El Tub i les Pistes d'Atletisme, tots ells connectats a instal·lacions de generació d'energies renovables tèrmiques i fotovoltaiques.

La Marató de l'Estalvi Energètic respon al desenvolupament de l'Agenda 2030-Granollers amb el Planeta, seguint els eixos d'acció de l’ús eficient de l’aigua i l’energia i la transició energètica.