Granollers reobre els mercats només per a la venda de productes alimentaris a partir d'aquest dissabte dia 9

El mercat del dijous 14 es farà amb la meitat de les parades d'alimentació habituals a l'av. del Parc

06 de Maig 2020
+
Granollers obrirà de nou els mercats no sedentaris, només amb productes alimentaris, seguint determinades mesures d'higiene i seguretat: estaran tancats perimetralment, tindran control d'accés i aforament limitat.. El proper dissabte 9 de maig tornaran a obrir el Mercat de productors del Dissabte de la plaça de la Corona, amb una dotzena de parades, i les quatre parades d'alimentació del mercat de Can Bassa. 
 
El dia 14 de maig retornarà el mercat del dijous, després que l'Ajuntament prengués la decisió de suspendre'l el dia 12 de març, abans que es decretés l'estat d'alarma a causa de la Covid-19, en el que segons ha dit l'alcalde Josep Mayoral va ser una "decisió complicada", pel lligam històric que Granollers té amb aquest mercat que rep entre 5.000 i 10.000 visites setmanals. El retorn del mercat del dijous serà amb la meitat de les parades d'alimentació (fruita i verdures, ous, xarcuteria, herboristeria, espècies...), aproximadament unes 32, que s'ubicaran al llarg de l'avinguda del Parc, entre l'estació d'autobusos i el carrer d'Agustí Vinyamata.  L'aforament màxim del mercat serà de 170 persones i hi haurà tres entrades i sortides, al nord i sud de l'av. del Parc i a la plaça Barangé. Totes les parades hauran de tenir una mida màxima de 9 m. 
 
Dijous dia 21 de maig, estaran convocades la totalitat de les parades d'alimentació, 68, i aquest mercat s'instal·larà, a més de a l'avinguda del Parc a les places Barangé i Pau Casals. L'aforament de públic màxim per al dia 21 de maig s'estableix en 300 persones. Per al dia 28 de maig, es preveu que en el mercat s'hi puguin incorporar altres productes. 
 
L'aforament de parades s'anirà ampliant a mesura que passin les fases corresponents de desescalada que ha establert l'Estat i, tot que es treballarà per assolir el % de parades que estableixen, és difícil assolir aquestes xifres. No obstant caldrà veure si es pot recuperar el mercat del dijous, amb les seves 370 parades actives i seguint els criteris sanitaris marcats. Segons l'alcalde, aquest "serà un debat de futur" que ja s'ha compartit amb la Junta de Portaveus de l'Ajuntament i que també caldrà fer-ho amb la ciutadania.
 
Tots tres mercats tindran un horari de venda al públic entre les 9 i les 13.30 h i un horari preferent per a persones majors de 65 anys, que serà de 9 a 10 h. A més, per dur a terme l'activitat, els/les compradors/es hauran de complir un seguit de mesures higièniques: mantenir la distància de seguretat de 2 m entre persones; no podran tocar els productes alimentaris; caldrà pagar amb targeta bancària, si és possible; i es recomana l'ús de mascaretes. Pel que fa als paradistes, serà obligatori l'ús de guants i mascaretes i les parades caldrà que tinguin entre elles una distància frontal de 6 metres. 
Es recomana, si és possible, fer la comanda prèvia per telèfon, de manera que només s'hagi de recollir a la parada. Un cop a casa, caldrà rentar bé les fruites i verdures.