Granollers presenta «Diversxs», una guia de lectura LGBTI+

La guia, sorgida de l’Arrel. Fòrum de les Adolescències, és el resultat del treball conjunt dels serveis de Joventut i d'Igualtat i LGBTI+ i de les Biblioteques de Granollers

13 de Octubre 2020
+
Granollers presenta «Diversxs», una guia de lectura LGBTI+

«Diversxs» és la nova guia de lectura LGBTI+ que recull lectures que pretenen trencar barreres i estigmes, compartir reflexions i fomentar l’autoconeixement. La guia neix a partir de les demandes i propostes per treballar aspectes relacionats amb el sistema patriarcal i contra la LGBTIfòbia recollides pels joves de l’Arrel. Fòrum de les Adolescències, un consell local de participació dels adolescents impulsat pels serveis d'Educació, infància i Joventut.  

El recull dona resposta a la demanda de l'Arrel i és el resultat del treball conjunt de diversos serveis de l’Ajuntament de Granollers: Joventut, Igualtat i LGBTI+ i Biblioteques de Granollers. Així, la guia de lectura recull reflexions sobre el món LGBTI+ provinents de persones de diferents àmbits (poesia, salut, música, cinema, activisme transfeminista) que mostren cinc punts de partida per continuar indagant, aprenent, dubtant i qüestionant a través de llibres.

També inclou informació sobre el Punt LGTBI+, el servei municipal gratuït d’atenció i assessorament sobre diversitat sexual i gènere adreçat a les persones que busquen un espai per parlar, compartir i resoldre dubtes.

De fet, la guia es pot consultar en línia justament a la web del Punt LGBTI+ (www.granollers.cat/punt-lgbti) i també a la web del Gra (www.grajove.cat). «Diversxs» està destinada a tota la ciutadania però, molt especialment, als i les joves i al professorat perquè sigui també una eina i recurs dins del marc escolar.

Si vull consultar o recollir en préstec un dels llibres que inclou la guia, què he de fer?

Tots els llibres inclosos en aquesta guia estan disponibles a les Biblioteques de Granollers i pots fer servei el servei de préstec i recollida de llibres habituals. A més, alguns dels exemplars també estan disponibles al Gra, (pl. de l’Església, 8) i al Servei d’Igualtat i LGBTI+ (C. Portalet, 4). En el cas del Gra, pots fer la petició de préstec en aquest enllaç. Al Servei d’Igualtat i LGBTI+, cal fer la reserva prèviament trucant al 93 842 67 14.