Granollers participa en la tercera trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més

Experiències municipals en el camp de la memòria històrica i una reflexió sobre memorials a l’espai públic van centrar la jornada

06 de Novembre 2017
+
Els participants a la trobada al memorial del deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet

Una quinzena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, es van reunir divendres 3 de novembre a Torredembarra.

Representants de ciutats catalanes i de la Comunitat Valenciana van debatre sobre l’organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Així mateix, es van presentar diverses iniciatives sobre els espais de memòria de pobles i ciutats i activitats de recuperació i difusió de la memòria.  

En aquesta nova trobada, Jordi Guixè, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, va presentar una ponència sobre " La memòria històrica i el seu encaix en  el present. Una mirada a les experiències europees".

Aquesta tercera trobada es la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca i a Santa Coloma de Gramenet, i consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.