Granollers Mercat i PIMEC Comerç signen un conveni per desenvolupar el comerç urbà

Les accions tenen com a base tres eixos estratègics: la formació, i la promoció comercial i de l'associacionisme

12 de Juny 2017
+
Avui dilluns, 12 de juny, a les 12 h a la Sala de Govern de l’Ajuntament de Granollers s'ha signat un conveni entre Granollers Mercat i PIMEC Comerç per promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà, amb actuacions conjuntes que reverteixin en benefici de les petites i mitjanes empreses comercials.
 
Les accions conjuntes parteixen de tres eixos estratègics, que són la formació i la promoció de l'associacionisme i la comercial.
 
En el primer, es programaran accions de formació per millorar la competitivitat del comerç de Granollers. També, es preveu contribuir a difondre la normativa comercial i el compliment del Codi de Consum de Catalunya. 
Pel que fa al segon, es vol promoure l’associacionisme entre les pimes comercials de Granollers, la integració de les associacions locals a federacions i entitats d’àmbit superior, i assessorar les associacions de comerciants en qüestions relatives a legislació, drets de les persones consumidores, noves tecnologies, conflictes laborals, relacions institucionals, etc. 
En l'apartat de promoció comercial, el conveni vol promoure l’emprenedoria en l’àmbit del comerç, assessorar l'empresariat que vulgui crear una empresa comercial, sensibilitzar els comerciants de les possibilitats que ofereix el comerç electrònic com a segon canal de venda complementari a la botiga física, i aprofitar les possibilitats de negoci que genera el turisme i promoure mesures que dinamitzin conjuntament turisme i comerç.
 
En les intervencions, la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, ha explicat que el treball amb PIMEC Comerç ve de lluny i que ara el conveni permetrà "reflexionar, prioritzar les accions i desplegar-les en diferents àmbits de treball". Carles Gironès, president de PIMEC Comerç VO ha parlat de "dia engrescador" i que aquest és un conveni "per fer feina". L'alcalde, de la seva banda, ha parlat de la necessitat de  "falcar el comerç de proximitat" i d'establir "una xarxa d'aliances" per aconseguir-ho. Un conveni que respon "a la voluntat d'enfortir el model de proximitat en què creiem". A l'acte també hi han assistit representants de Gran Centre Granollers, amb la presidenta, Laura Sabatés, al capdavant.