Granollers commemora el dia Internacional de l'Orgull LGBTI+

Durant el mes de juny s’organitzen gran varietat d’activitats reivindicatives i de sensibilització sobre la llibertat i diversitat sexual de lesbianes, gais, persones transsexuals, bisexuals i intersexuals

28 de Juny 2021
+

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts l’any 1969 a Stonewall, Nova York (EUA), que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia, la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Aquesta diada és una jornada festiva i reivindicativa i aquest any l'associació Trenquem Armaris, en col·laboració amb altres entitats públiques i privades i el suport de l'ajuntament, han organitzat un conjunt d'activitats per reivindicar i sensibilitzar la ciutadania, i per assegurar que a Granollers es pugui viure la diversitat sexual i de gènere en plena llibertat.

Entre les activitats previstes, el 28 de juny al matí es pintarà un banc amb els colors de l'arc de sant Martí, en adhesió a la iniciativa de pintar mobiliari urbà per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull i l'Alliberament LGTBI+. Aquesta activitat anirà a càrrec de les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Prelaboral del Vallès Oriental i comptarà amb la participació de l'entitat del municipi Trenquem Armaris. Amb aquesta acció es pretén fer visible el compromís amb la defensa dels drets LGBTI i la tasca de les entitats que treballen per la defensa de la llibertat sexual i d'identitat i expressió de gènere.