Granollers commemora el 25 N, Dia contra la Violència Masclista

Divendres va tenir lloc l'acte central a la Porxada, durant el qual es va llegir el manifest de la Taula d'Igualtat de Gènere

24 de Novembre 2016
+
Una component de la Taula d'Igualtat de Gènere va fer la lectura del manifest, divendres a la Porxada.
El dia 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, sota el lema "Quan és difícil parlar, l'important és escoltar". L'objectiu, insistir en la importància d'acompanyar les dones que pateixen aquest tipus de violència, que sovint queden  atrapades en un cercle de por, vergonya i submissió del qual és difícil sortir.
 
Divendres, 25 de novembre, la Porxada va acollir l'acte central de la programació impulsada pel Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD).  Membres de la Taula d'Igualtat de Gènere van fer la lectura del manifest i van fer una performance.L'acte va acabar amb l'encesa d'espelmes, per recordar totes les dones que han estat víctimes de la violència masclista. 
 
Aquesta setmana (dimecres 30 de novembre, 18 h) tindrà lloc al Gra el darrer acte de la programació: serà l'última sessió del cicle "La tirania de la bellesa", en la qual es farà la representació de l'obra Indòmita, amb la cia. Projecte Col·lectiu Lilith, un text que reflexiona, entre l'humor i la crítica, sobre la situació de la dona a la societat occidental. 
 
La programació a l'entorn del 25 N va començar dimarts 22, amb la xerrada "Com afrontem la convivència al llarg de la vida", inclosa a les activitats de les Aules Universitàries. El dimecres 21, el Servei de Joventut va organitzar al Gra la lectura del manifest pel 25 N en la llengua de signes, a càrrec de Fem Comunitat - Persones Sordes de Granollers (FECO). També es va representar l'obra de teatre La corda, de Clàudia Cedó (Projecte TeDebat). Dijous 24, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau) la Taula d'Igualtat de Gènere va organitzar la xerrada "Islamofòbia de gènere", amb Brigitte Vasallo, escriptora i activista, especialista en islamofòbia, gènere i racisme; David Karvala, membre de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme; i Fatiha El Mouali, tècnica d'acollida de l'Ajuntament de Granollers. Els ponents van posar sobre la taula si les actituds xenòfobes i racistes discriminen més les dones musulmanes que els homes musulmans, i com Occident i el feminisme reacciona davant d'aquest patriarcat. I el divendres 25 (Centre Cultural, 19 i 22 h), el Cineclub de l'Associació Culturalva  projectar el film en VO en turc Mustang (França, 2015). En l'apartat d'exposicións, fins al 2 de desembre el Gra acull la mostra de treballs artístics del projecte "Teatrant igualtat", amb alumnes de 3r i 4t d'ESO d'Imatge Personal i Jardineria de la Unitat d'Escolarització Compartida . 
 
 
 

185 granollerines ateses per violència masclista en el que portem d'any

 
El CIRD, el Centre d'Informació i Recursos per a Dones, és el servei municipal de referència que atén i informa les consultes relacionades amb la condició de gènere, amb una atenció especial a les situacions de violència de gènere. Durant aquest any, ha atès 301 granollerines, 223 de les quals (segons les darreres dades de novembre), per casos de violència masclista. Des del servei, es constata un augment de la visibilització i de l'apoderament de la dona, que cada cop pren més consciència i lluita per canviar la situació i per reparar el dany patit per ella i el seus fills. Des de l'any passat, l'Ajuntament ofereix atenció psicològica infantil, una atenció que aquest 2016 ja han rebut 13 nens i nens.