Granollers commemora el 25 N, Dia Internacional contra la Violència Masclista

Dissabte es farà a la Porxada l'acte central, amb la lectura del manifest i d'un text dramatitzat

23 de Novembre 2018
+
Granollers commemora el 25 N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, amb un acte central que es farà dissabte que ve, 24 de novembre, a les 12 del migdia a la plaça de la Porxada en què membres de la Taula d’Igualtat de Gènere llegiran el manifest i la Cia. Lilith escenificarà una lectura dramatitzada basada en els textos del llibret Paraules per renéixer.
 
Aquest any es vol posar l’accent en el patiment dels infants de les dones víctimes de violència masclista, víctimes també perquè en pateixen els efectes en primera persona. La recent mort a mans del seu progenitor de fills de dones en situacions de violència ha tornat a posar al centre del debat la conveniència que aquests homes tinguin contacte amb els seus fills i filles. Serveis com el CIRD treballen per detectar situacions de violència per tal d’intervenir-hi a temps. Es tracta, segons les responsables d’aquest servei municipal, que la societat no normalitzi aquestes situacions, sinó que les denunciï, i s’actuï a temps per revertir-les i aturar el degoteig d’assassinats.
 
Divendres, 23 de novembre, hi haurà una altra activitat dins el programa que commemora el 25N: la projecció del film Hacia la luz (2017), inclòs al cicle Elles Dirigeixen, al cinema Edison (fins ara, Centre Cultural, c. Joan Camps, 1), una producció francojaponesa dirigida amb mirada de gènere per la realitzadora Naomi Kawase. La sessió de les 7 del vespre comptarà amb un cinefòrum conduït per l’antropòloga Alba Castellsagué. Es pot recollir la invitació per assistir-hi a l’oficina del CIRD (c. Portalet, 4, 4a planta). La projecció forma part de la programació del Cineclub de l’Associació Cultural i es repeteix el mateix divendres a les 22 h i diumenge a les 19 h.
 
Una exposició produïda per l’Institut Català de les Dones titulada “Violència masclista en la parella: desmuntem mites” complementa el programa. La mostra, que revisa alguns dels mites associats a l’amor romàntic i la violència masclista, es podrà visitar a Can Jonch (Rec, 19) fins al 13 de desembre.