Granollers, ciutat pilot en la planificació energètica baixa en carboni i en costos

Agents experts municipals, regionals i nacionals es reuneixen a Granollers per compartir l'eina del projecte europeu THERMOS.

15 de Desembre 2017
+

Aquest divendres 15 de desembre, Granollers ha acollit la primera trobada del LIAISON group, el grup d'enllaç local amb agents experts municipals, regionals i nacionals. que forma part del projecte europeu THERMOS.

THERMOS consisteix en la definició i construcció d’una xarxa d'energia i calor residual i el seu model de desenvolupament de la xarxa. El projecte està finançat per la convocatòria de recerca i innovació del programa europeu Horizon 2020 d'eficiència energètica, en què l'Ajuntament de Granollers participa des del mes d'octubre de 2016. Es tracta d'una eina eficaç que finança projectes d'investigació i innovació en empreses, centres tecnològics i entitats públiques.

En la trobada d'aquest divendres, s'ha presentat el desenvolupament d’una eina GIS (Sistema d'informació Geogràfica) que ajudarà a treballar la planificació energètica de projectes a nivell local de forma molt més econòmica, a partir d'avaluar alternatives valorant els diferents costos (energètics, econòmics i impactes ambientals). Granollers participa amb el projecte de xarxa de calor en els polígons industrials Eco Congost.