Granollers celebra la Setmana Europea de la Formació Professional

Del 5 al 9 de novembre es faran activitats per apropar la Formació Professional a la ciutadania

06 de Novembre 2018
+
Granollers celebra la Setmana Europea de la Formació Professional del 5 al 9 de novembre

Granollers s’ha sumat per primera vegada a la celebració de la Setmana Europea de la Formació Professional, una iniciativa de la Comissió Europea que té com a principal objectiu fer més  atractiva la FP per a les competències i els llocs de treball de qualitat a través d’una combinació d’esdeveniments que es faran a tota Europa del 5 al 9 de novembre. A Catalunya hi participen Barcelona, Tarragona i Granollers però en total hi haurà més de 700 activitats a 45 països.

Així durant aquesta setmana a la ciutat es faran diverses activitats per apropar la Formació Professional a la ciutadania i, molt especialment, als joves que estudien ESO per tal que coneguin millor els programes de FP com a aposta de futur. D’aquesta manera s’han organitzat activitats diverses:

• Xerrades amb 4 empreses per explicar els perfils professionals que necessiten i adreçades a estudiants d’ESO.

• Xerrades d’especialistes per explicar les professions de futur dirigides a joves de l’ESO

• Xerrades de joves que han cursat FP Dual i que explicaran la seva experiència a estudiants d’ESO

• Exposició sobre la Formació Professional a la Biblioteca de Can Pedrals i adreçada a tota la ciutadania del 5 al 9 de novembre.

Els centres educatius que participen en la Setmana Europea de la Formació Professional són l'Escola Municipal del Treball, institut Carles Vallbona, institut Celestí Bellera, Centre Vallès, institut Marta Estrada i institut Antoni Cumella.

La Setmana Europea de la Formació Professional

L’objectiu d’aquesta setmana és impulsar l’educació en general i la Formació Professional en particular. Aquesta es presenta com una opció intel·ligent, divertida i que condueix cap a l’excel·lència en l’educació cap a llocs de treball d’alta qualitat i l’augment de l’ocupabilitat.

Altres idees que es volen transmetre amb aquesta iniciativa són:

• La Formació Professional és una opció desitjable per a les persones de totes les edats, i prepara a les persones per a llocs de treball a tot el món.

• La formació de qualitat desenvolupa el potencial creatiu i innovador dels estudiants.

• Millorar les oportunitats de treball i millorar la integració en la societat és clau per millorar l’educació i la rehabilitació durant tota la vida.

• L’aprenentatge permanent millora la inclusió social, la diversitat i la ciutadania activa.

Més informació a: www.granollers.cat/setmanafp i https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/evsw2018_en