Granollers celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Sota el títol «L’educació transforma la ciutat» es faran cinc diàlegs conduïts pel periodista Eloi Vila

26 de Novembre 2018
+

El 30 de novembre és el Dia Internacional de les Ciutats Educadores que té l’objectiu de crear consciència a escala mundial de la importància de l'educació com a motor de canvi i sumar nous aliats en favor d'aquest model de ciutat. Granollers se suma un cop més a aquesta celebració, adherint-se a la proposta de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores formada actualment per 489 ciutats de 38 països de tots els continents. 

Aquesta edició del Dia Internacional vol destacar la importància de teixir xarxes i sumar nous aliats en la construcció d’aquest projecte compartit, que necessita el compromís del màxim nombre de persones, institucions, associacions, ONGs, govern local, etc. Per això, i sota el títol «L’educació transforma la ciutat», aquest dijous 29 de novembre a les 18 h es farà al Museu de Granollers un seguit de diàlegs amb referents de l’educació a la ciutat. Moderats pel periodista Eloi Vila, aquests diàlegs comptaran amb la participació de:

- Clara Sáez, il·lustradora i docent VS Carles Flaquer, Museu de Ciències Naturals - La Tela

- Imma Navarro, Associació Apadis VS Eduard Riera, Agrupació Excursionista de Granollers

- Susanna Sánchez, Dimas i AMPA Marta Estrada VS Anna Farrés, Escola Pereanton

- Mariano Fernández, Universitat Popular de Granollers VS Rosa Serra, Associació AGEVO

- Josep Vila, Amics de la Unió VS Corrado Bolsi, Orquestra de Cambra de Granollers

L’acte, a més, servirà per presentar la convocatòria de la 15a Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics.

L’actuació de Veus. Cor Infantil Amics de la Unió, posarà el punt i final a aquest acte interpretant la Cançó del Dia Internacional de la Ciutat Educadora creada per a l’ocasió. De fet, el cor vallesà, ha estat el protagonista del videoclip de presentació d’aquesta cançó. 

Associació Internacional de Ciutats Educadores

Fundada l’any 1994, l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una Associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen. Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l'Associació, amb independència de les seves competències administratives. Granollers forma part d’aquesta Associació i és una de les 15 ciutats que forma part del Comitè Executiu que s'encarrega de dirigir, gestionar i representar l'AICE.