Estalvi d'aigua i d'electricitat la primera setmana de la marató de l'Estalgia

Aquesta setmana es fan tres activitats per promoure l'estalvi d'una manera pràctica, adreçades a famílies, alumnes i treballadors dels centres educatius

13 de Febrer 2018
+
Consells d'estalvi en uns dels centres escolars participants

El seguiment de la primera setmana de la #MARATOENERGIA  -que durant aquest mes de febrer es proposa reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat en cinc centres educatius granollerins- revela que en quatre equipaments s'ha aconseguit estalviar aigua (Escola Municipal del Treball, Centre Vallès, escoles Salvador Espriu i Joan Solans) i que en dos s'ha reduït el consum d'electricitat (Espriu i Solans). Pel que fa al consum de gas natural, no ha baixat en cap dels cinc equipaments. Aquí  podeu consultar-ne els resultats. 

Cal tenir en compte que els primers vuit dies de la  marató de l'estalvi energètic han coincidit amb unes temperatures màximes i mínimes per sota de la mitjana. La situació de fred, pluja i neu no ha permès a les escoles baixar el consum d'aigua i gas, i ha costat més mantenir els centres climatitzats.      

 

Tallers pràctics amb consells sobre com estalviar energia

Aquesta setmana es faran dues xerrades, a càrrec de l'expert i col·laborador de la Diputació de Barcelona Jordi Martí. La primera serà demà dimecres (10 h, Centre Vallès), adreçada al públic en general, alumnes i famílies, en què es donaran pautes d'estalvi domèstic; la segona, dijous (10 h, EMT) s'adreça als equips de treballadors de les escoles i es parlarà sobre com estalviar als equipaments. A més, divendres, dia 16, es farà a l'escola Salvador Espriu un taller amb el joc Actiwat per promoure l'estalvi d'energia, amb alumnes de 5è curs (sessions de 10 a 11 h i d'11.30 a 12.30 h). 

 

Reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat

El dia 1 de febrer engegava la tercera edició de la marató de l'estalvi energètic, l'Estalgia, amb la participació de cinc centres educatius: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.

L'Estalgia promou, durant tot el mes, una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. El propòsit és reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'està fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a l'Estalgia: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 

L'Ajuntament de Granollers (a través dels serveis d'Educació, Serveis Municipals, Medi Ambient i Espais Verds)  promou la 3a edició de la marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica, juntament amb lorigen i la Diputació de Barcelona (dins el programa #passaenergia).