Es posen en marxa les rampes mecàniques del carrer Carles Riba, entre Lluís Vives i Veneçuela

Aquesta instal·lació permetrà salvar la pendent mitjana del carrer, superior a l'11 % i facilitarà la mobilitat a peu de bona part del veïnat de la Font Verda

19 de Maig 2020
+
Ja es pot pujar per les rampes mecàniques del carrer de Carles Riba. Foto: T. Torrillas
Les rampes mecàniques del carrer de Carles Riba, entre els carrers de Lluís Vives i Veneçuela, ja funcionen, en horari de 7 a 22 hores, tots els dies de la setmana. L'obra estava acabada des de finals de l'any passat però restaven pendents treballs elèctrics i un període de proves previ a la posada en marxa definitiva que s'ha anat allargant a causa de l'estat d'alarma. 
 
La rampa consta de tres trams diferenciats: des del carrer Lluís Vives a l’accés de l’aparcament públic, enfront del carrer de Colòmbia; el segon, des d’aquest punt fins a l’Arxiu Comarcal,  i el tercer des dels carrers del Brasil i l’Olivar fins al carrer de Veneçuela. 
 
Aquesta és la primera fase d’un projecte que té com a objectiu facilitar la mobilitat als veïns i veïnes de la zona alta de la Font Verda, ja que el carrer de Carles Riba té una pendent de mitjana de l’11,31 %, molt superior al que és recomanable per als itineraris urbans. Alhora també serà més fàcil accedir a equipaments com el Centre Vallès, l’Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el camp de futbol de la Font Verda, el cementiri i el tanatori.
 
L’empresa UTE «Contratas Vilor, SL – Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación, SL», ha portat a terme les obres i la instal·lació d'aquestes rampes per un import total de 2.364.467,05 euros i també s'encarregarà del seu manteniment durant dos anys.
 
Resta pendent la construcció de les rampes en el mateix carrer Carles Riba, entre la plaça de la Font Verda i el carrer de Lluís Vives. El concurs per adjudicar aquest tram s'ha reactivat recentment.