2a setmana de l'Estalgia: es manté l'estalvi en aigua i llum, però les baixes temperatures impedeixen reduir el consum de gas

Continua la marató amb finalitat pedagògica per promoure un consum energètic responsable als 5 centres educatius participants

22 de Febrer 2018
+
Taller sobre estalvi d'energia a l'escola Salvador Espriu el divendres 16 de febrer

Ja es coneixen els resultats de la segona setmana de la marató de l'Estalgia. Recordem que els centres participants són cinc: Escola Municipal del Treball, Centre Vallès i escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.

En aigua, hi ha hagut un estalvi del 21'25% al conjunt dels cinc equipaments; en electricitat, la reducció ha estat del 7'5 % a les escoles Espriu, Joan Solans i Granularius; i en gas natural, cap dels equipaments participants no ha pogut estalviar perquè les temperatures continuen per sota dels valors mitjans i no és possible reduir el consum de calefacció.

 

Reduir un 10 % el consum d'aigua, gas i electricitat

El dia 1 de febrer engegava la tercera edició de la marató de l'estalvi energètic, l'Estalgia, amb la participació de cinc centres educatius: l'Escola Municipal del Treball, el Centre Vallès i les escoles Salvador Espriu, Joan Solans i Granularius.

L'Estalgia promou, durant tot el mes, una campanya de bones pràctiques per aconseguir un canvi d'hàbits en l'ús responsable de l'energia. El propòsit és reduir un 10 % els consums d'aigua, electricitat i gas en aquests cinc equipaments. Per això, s'està fent un seguiment setmanal dels consums i es fan accions per reduir-los. Els diners estalviats -en la 1a i 2a edició de l'Estalgia es va arribar als 16.000 i 3.000 euros, respectivament - es destinaran a finalitats solidàries, sobretot, a reduir els efectes de la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals.   

A més de Granollers, nou municipis participen a l'Estalgia: Barcelona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Palau-Solità i Plegamans. En total, 93 equipaments públics amb 2.500 treballadors, 12.000 alumnes i 150.000 usuaris. 

L'Ajuntament de Granollers (a través dels serveis d'Educació, Serveis Municipals, Medi Ambient i Espais Verds)  promou la 3a edició de la marató d'estalvi energètic contra la pobresa energètica, juntament amb lorigen i la Diputació de Barcelona (dins el programa #passaenergia).