Entra en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària Granollers (CUAP)

Divendres s'inaugura el nou centre amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon

28 d'Abril 2022
+
Entra en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària Granollers (CUAP) (Foto: T. Torrillas)

Aquest dimecres 27 d’abril a les 8 del matí ha obert les portes el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Granollers, una vegada finalitzades les obres d’adequació.  El CUAP Granollers estava funcionant de manera provisional des de novembre de 2020 en un espai municipal de l’avinguda del Parc, a l’espera de poder traslladar-se a les noves instal·lacions del carrer Girona (al solar de l’antiga Policlínica).

El CUAP obre les 24 hores els 365 dies de l’any, dona cobertura a tota la població del Vallès Oriental i atén les urgències de baixa i mitjana complexitat, a fi d’evitar desplaçaments a les urgències dels hospitals. El 2021 el centre va fer una mitjana de 100 atencions diàries i, en les primeres 4 hores de funcionament del nou espai, ja s’ha atès 40 pacients. 

En el nou emplaçament del carrer Girona, el CUAP ocupa un espai de 762 metres quadrats. Compta amb 3 consultes d’atenció ràpida, 2 boxs polivalents, 4 boxs d’observació, 1 box d’aïllament, 1 box de triatge, 1 box de reanimació cardiopulmonar, 1 sala de radiologia, 1 laboratori i 1 sala d’espera, més les zones destinades a recepció, control central d’infermeria, sala de treball mèdic, magatzems i despatxos. 

El nou centre suposa una millora de la qualitat de la qualitat i l'assistència sanitària, així com per al personal que hi treballa i també per a l’atenció dels pacients. Es guanya espai i també hi ha més llum solar i les instal·lacions han permès augmentar la cartera de serveis. Alguna de les millores, per exemple, són el servei de raigs X les 24 hores i el fet que ara es poden atendre més patologies que ja no cal que vagin derivades a l’hospital com còlics nefrítics i hepàtics o crisis hipertensives.

El CUAP continua sent gestionat per l’Institut Català de la Salut, com fins ara, i també manté una plantilla formada per 30 professionals que treballen en dos torns: diürn i nocturn.

El proper divendres 29 d’abril, a les 11 h, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell,  inauguraran les instal·lacions, a la planta baixa del nou Centre de Salut Granollers.