Els instituts Antoni Cumella i Carles Vallbona impulsen una Lliga de Debat a Granollers

La primera edició s’ha celebrat aquest dijous 18 de maig al matí a Roca Umbert

18 de Maig 2023
+
Els instituts Antoni Cumella i Carles Vallbona impulsen una Lliga de Debat a Granollers

Els instituts Antoni Cumella i Carles Vallbona, amb el suport de l’Ajuntament de Granollers, han organitzat la primera edició de la Lliga de Debat de Granollers, una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i Formació Professional de diferents centres debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Aquest dijous 18 de maig al matí, a la Sala d’actes de la Biblioteca Roca Umbert, dos equips de cada institut, d’ESO i Batxillerat, han posat a prova la seva oratòria responent la pregunta plantejada: «cal posar límits a intel·ligència artificial?». L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

La Lliga ha seguit el reglament de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, que aquest 2023 ha comptat amb la participació de 5.000 alumnes de gairebé 200 centres. L’objectiu és que aquesta sigui només la primera edició a Granollers i que en pròxims cursos s’hi puguin sumar altres centres educatius.

Per tal de fomentar la participació de l’alumnat, l’equip guanyador, que ha estat de l’insitut Antoni Cumella, ha rebut un premi de 100 euros per repartir entre els seus 5 membres.