Els centres educatius renoven instal·lacions durant les vacances

Les intervencions més destacades es portaran a terme als patis de les escoles Mestres Montaña i Salvador Llobet. En diversos centres s'actua també per crear zones d'ombra ens els espais d'esbarjo

09 de Juliol 2019
+
El pati de l'escola Pereanton es remodelarà aprofitant les vacances escolars
Com és habitual, l’Ajuntament aprofita les vacances escolars per adequar els diferents centres educatius, amb vista al nou curs. Els dos projectes més destacats, quant a magnitud, són l'adequació dels patis de les escoles Mestres Montaña i Salvador Llobet. Els projectes de tots dos centres van encaminats a convertir els patis en jardins, amb una aposta potent per la vegetació, la creació de petites elevacions del terreny i la presència de l’aigua com a element de joc. Totes dues escoles van comptar amb l’assessorament de professionals de l’arquitectura per fer els projectes bàsics, que van resultar ser una de les propostes més votades en el procés de pressupostos participatius que va impulsar l’Ajuntament. Els tècnics municipals van convertir els projectes bàsics en executius.
Al Mestres Montaña la proposta per al nou pati va sorgir de la comunitat educativa i es van recollir idees de l’alumnat i de l’equip de mestres. El nou projecte resoldrà les inundacions al pati infantil; separarà físicament la pista i el pati on juguen els nens i les nenes petits; potenciarà els desnivells perquè els nens i nenes puguin escalar; disposarà de llocs tranquils i diversificarà les possibilitats de joc, etc.
En el cas de l’Escola Municipal Salvador Llobet la proposta de remodelació va sorgir de l’AMPA. El seu projecte preveu que l’alumnat pugui gaudir d’un pati amb més plantes i arbrat, elements lúdics i espais diferenciats de joc, tenint en compte també que es tracta d’un espai públic obert a l’ús de la ciutadania en horari extraescolar.
En termes generals es transformarà la gran superfície plana de sauló, entre l’edifici de l’escola i la pista poliesportiva. Es preveu modificar el relleu de l’espai i introduir vegetació, creant set zones diferenciades, tant per l’ús com pels elements que les definiran. Les diferents zones queden connectades entre elles per un camí d’accés que assegura el pas de vianants i el de vehicles en cas d’emergència.
 
D'altra banda ja han començat els treballs per portar a terme diferents accions destinades a incrementar les ombres en els patis. Així, a les escoles Ferrer i Guàrdia i Granullarius s'hi instal·len tendals de roba que bloquegen els rajos ultraviolats. D'aquí a uns dies també s'iniciaran les feines per fer el mateix a l'escola Salvador Espriu  on també es pintarà la totalitat de les dependències de la planta baixa de l’edifici.
En les escoles Lledoner i Joan Solans s’estan instal·lant unes pèrgoles metàl·liques amb unes lones que també protegiran dels rajos solars.
 
Coincidint amb el centenari de l’Escola Pereanton es faran diverses intervencions en el pati del centre com la reparació del paviment, zones de gespa artificial, creació d’un nou sorral, plantació d’arbres, instal·lació d’una font nova i obertura d’una altra porta d’accés al pati. 
 
A l’escola municipal Salvador Llobet es milloraran les instal·lacions de la cuina, es repararà el paviment i s’establirà una línia de bufet d’autoservei en el menjador.
 
Pel que fa a l’Escola Municipal de Treball es construirà una caseta per allotjar el compresor d’aire comprimit i desplaçar-lo a l’exterior del taller de mecanització. D’aquesta manera es millorarà la seguretat del taller.