El projecte La Mimosa guanya un dels guardons dels «Premis ciutats i pobles que alimenten» de la Xarxa de municipis per l'Agroecologia

Impulsat per l’Ajuntament de Granollers, amb la participació de Creu Roja i l’associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana

10 de Octubre 2022
+
El projecte La Mimosa guanya un dels guardons dels «Premis ciutats i pobles que alimenten» de la Xarxa de municipis per l'Agroecologia

El projecte La Mimosa pretén millorar els hàbits alimentaris, acostar els productes agroecològics a les famílies beneficiàries i contribuir a crear noves relacions entre col·lectius de persones. Aquest projecte ha estat guardonat amb un dels «Premis ciutats i pobles que alimenten». Uns guardons creats pel Consell d'Organtizacions Socials de la Xarxa i que tenen l’objectiu de visibilitzar bones pràctiques i polítiques per a una alimentació saludable i sostenible d'arreu de l’estat espanyol.

L’entrega de la primera edició d’aquests premis s’ha fet aquest divendres a Castelló en el marc de la trobada estatal de la Xarxa de municipis per l'Agroecologia que ha reunit més d’una vintena de municipis i organitzacions socials. Granollers ha participat en aquest espai per posar en comú un full de ruta que garanteixi l’accés als aliments sostenibles i saludables a tota la població i la reducció de l’impacte del nostre sistema alimentari en el canvi climàtic. 

La Mimosa

El projecte La Mimosa, impulsat per l’Ajuntament de Granollers amb la participació de Creu Roja i l’associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana i finançat en el marc del projecte europeu Interlace, consisteix en el fet que famílies en situació de vulnerabilitat, entren a formar part de la Magrana Vallesana i disposen d'un saldo mensual per adquirir productes agroecològics.

L’objectiu de La Mimosa és millorar els hàbits alimentaris, acostar els productes agroecològics a les famílies beneficiàries i contribuir a crear noves relacions entre col·lectius de persones. També pretén superar les limitacions de la majoria de programes d’ajuda alimentària que hi ha a Catalunya, que ofereixen majoritàriament aliments processats, provinents de la gran indústria alimentària, i distribuïts a través de grans plataformes comercials.

És un projecte pilot, de dos anys de durada i per a 6 famílies, amb la voluntat que es pugui allargar, escalar i replicar en altres zones. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers, juntament amb Creu Roja Granollers, han fet la selecció de les famílies beneficiàries i els fan un acompanyament. S’han identificat famílies amb necessitats alimentàries específiques i la valoració que fan del projecte és molt positiva.